Magazin

Cea mai mare enigma din viata lui Iisus Hristos

Publicat: 19 mart. 2014
1

Biblia pe care o stim in zilele noastre nu prezinta viata lui Iisus timp de aproape 18 ani. Intrebarea sta pe buzele tuturor crestinilor, dar nimeni nu a putut sa ofere un raspuns concret.

Una din cele mai mari enigme din viata lui Iisus Hristos este perioada dintre varsta de 12 si cea de 30 de ani. Biblia nu are prea multe indicii in acest sens. Lipsa informatiilor concrete pe aceasta tema a condus la aparitia mai multor variante despre cei 18 ani de „umbra” din viata Mantuitorului

Noul Testament are o singura referire despre aceasta perioada si aceasta este scrisa de evanghelistul Luca. „Si Iisus crestea in intelepciune, in statura, si era tot mai placut inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor” (Luca, 2:52), iar aceasta fraza este singura din toate cele patru evanghelii.

Citeste si Fenomen bizar in mai multe biserici: icoanele au inceput sa lacrimeze – VIDEO

Un vechi manuscris budist spune ca Iisus, cunoscut sub numele Issa, si-a trait tineretea in India. In 1894, un ziarist rus a publicat, dupa o calatorie in Tibet, o carte intitulata „Viata necunoscuta a lui Iisus Christos„.

„Biblia ni-l descrie pe Iisus la varsta de 12 ani, cand impreuna cu parintii sai, Iosif si Maria, a fost la Ierusalim, de praznicul Pastilor. Parintii il pierd pe Iisus, timp de trei zile, pentru a-l descoperi in Templu. Dupa acest episod, Iisus apare in Biblie la varsta de 30 de ani, cand a fost botezat de Ioan. Unde si-a petrecut viata, Iisus in aceasta perioada? Un raspuns ar fi ca Iisus, cunoscut sub numele Issa, a petrecut saptesprezece ani in India si Tibet”.

In anul 1894, Nicolas Notovici, doctor si jurnalist rus a publicat o carte intitulata „Viata necunoscuta a lui Iisus Christos”. El a scris aceasta carte in urma unei calatorii in Afganistan, India si Tibet. Ajungand la manastirea Himis, in Ladak, in muntii Himalaya, lui i s-au aratat de catre Marele Lama doua volume vechi, legate in piele, in care se spunea despre viata lui Issa, cum era cunoscut in zona Iisus. Documentele aduse din India in Nepal si apoi in Tibet au fost scrise, in original, in limba pali, limba religioasa a budistilor. Copiile de la Himis fusesera traduse in tibetana. Interpretul lui Notovici i-a tradus textul.

Citeste si Cine este omul care a transformat crestinismul intr-o religie mondiala?Foto: The Telegraph

Biografia lui Issa era alcatuita din 244 de versete, in 14 capitole. Cartea contine intamplari similare celor din Vechiul si Noul Testament, precum robia Egiptului, mantuirea poporului lui Israel de catre Moise, lepadarea de credinta a israelitilor.

Apoi se spune despre Issa, care la 14 ani a trecut prin Sing, o regiune din Pakistan si s-a stabilit printre arieni. El a plecat mai departe si s-a stabilit la Juggernaut, unde a fost primit cu bucurie de catre preotii brahmani. A locuit in mai multe orase din India, ca Rajagriha, Benares, unde a studiat Vedele.

Parasind Juggernaut-ul s-a stabilit in tinutul Gautamides, locul de nastere al marelui Buddha Sakyamuni. Dupa ce si-a desavarsit cunostintele in limba pali, Issa a inceput sa studieze scrierile sacre ale Sutra-elor. Apoi a parasit Nepalul si muntii Himalaya, a coborat in valea Rajputanei si s-a indreptat catre apus, predicand diverselor popoare perfectiunea suprema a omului.

Cuvintele lui Issa s-au raspandit printre paganii tinuturilor pe care le-a traversat. Issa a parasit Himalaya si s-a intors in Palestina, la varsta de 29 de ani.

Si scriitorul francez Louis Jacolliot spune ca Iisus s-a scolit in India si ca ar avea dovezi clare in acest sens.

O alta varianta sustinuta de Iudaici arata ca Iisus s-a scolit la templu in aceasta perioada si se presupune ca El ar fi studiat la scoala eseniana, dar teoria a fost combatuta de mai multe persoane.

Citeste si Un popa s-a inecat cand incerca sa mearga pe apa – FOTO

Alte religii spun ca Iosif si Maria l-au dus pe micul Iisus in Britania, acolo une el ar fi studiat alaturi de preotii druizi.

Pe de alta parte, exista un curent puternic al celor care sustin ca Mantuitorul nu ar fi parasit locurile natale.

Comentarii
  • Nu e nicio enigmă viaţa Domnului Isus Cristos între 12 şi 30 de ani. A lucrat în tâmplărie, alături de purtătorul său de grijă, Sfântul Iosif, iar la 30 de ani a început activitatea publică, deoarece exista mentalitatea că la 30 de ani este vârsta maturităţii depline. Ipotezele cu mersul în India şi Tibet sunt simple speculaţii nefondate. Şi nici nu ar fi avut nevoie de vreo iniţiere, pentru că este Fiul lui Dumnezeu, nu un simplu iniţiat.

  • Recomand şi un blog foarte interesant:

    cezar-iasi.blogspot.ro
    De pe acest blog recomand, în primul rând, articolul cu titlul Argumente şi dovezi ale existenţei lui Dumnezeu şi a vieţii veşnice de dincolo de moarte (articolul cel mai amplu, din partea de jos a blogului). În afară de argumente şi dovezi, blogul conţine: înregistrări video cu miracole, videoclipuri, legături cu numeroase site-uri foarte interesante, posturi TV şi radio on line, cărţi care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator), articole foarte interesante, etc. Vă recomand să intraţi pe blog, să-l citiţi şi să-l trimiteţi mai departe, ca să folosească şi altora.

Adauga un comentariu