Actualitate

Cea mai mare operaţiune de descinderi din istoria DIICOT. Ziua Z, anunţată de ministrul Marcel Vela – VIDEO

Publicat: 11 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai mare operaţiune de descinderi din istoria DIICOT. Ziua Z anunţată de ministrul Marcel Vela - VIDEO
DIICOT

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, în urma unei declarații de presă a precizat miercuri, 11 noiembrie 2020, faptul că în aceste momente au fost demarate sute de percheziţii ce vizează grupări de criminalitate organizată. De asemenea, oficialul a anunțaț că ”este ziua Z, o zi importantă pentru combaterea infracţionalităţii în România”, fiind efectuate peste 600 de percheziţii şi descinderi.

„Este cea mai mare acțiune pe arme și muniții din România. Cele 130 de descinderi au avut în vedere punerea în executare a unor mandate de arestare, interne și internaționale. Au fost vizate 21 de grupuri infracționale de trafic de persoane, de migranți, proxenetism, cămătărie. Prejudiciul a fost de 190 de milioane de lei și 160 de mii de euro”, a declarat Marcel Vela.

Poliția Română, Jandarmeria Română și Poliția de Frontieră, împreună cu Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, dar și cu celelalte unități de parchet competente, demarează nu mai puțin de 619 percheziții și descinderi, în municipiul București și în toate județele țării.

489 de percheziții și 130 de descinderi

Forțele de ordine menționează că aceste acțiuni au loc pentru a destructura grupuri infracționale. Astfel, pentru acest lucru sunt efectuate 489 de percheziții în domeniul criminalității, judiciar și armelor și munițiilor. De asemenea, 130 de descinderi pentru punerea în aplicare a unor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Operațiunile vizează persoane bănuite de trafic de droguri, de persoane, de migranți, proxenetism, infracțiuni informatice, spălare de bani, evaziune fiscală, cămătărie, șantaj, contrabandă, dar și înșelăciune.

„Astfel, pentru destructurarea unor grupuri infracționale, se efectuează 386 de percheziții în domeniul criminalității organizate, 36 pe linie judiciară, 46 pentru combaterea criminalității economico-financiare și 21 în domeniul armelor și munițiilor.

În cadrul acestor percheziții derulate pentru destructurarea a 21 grupuri infracționale, sunt vizate persoane bănuite de trafic de droguri, trafic de persoane, trafic de migranți, proxenetism, infracțiuni informatice, spălare de bani, evaziune fiscală, cămătărie, șantaj, înșelăciune, contrabandă, precum și alte infracțiuni conexe. Cele 130 de descinderi vizează punerea în aplicare a unor mandate de executare a pedepsei închisorii, de arestare preventivă, precum și a unor mandate europene de arestare”, potrivit unui comunicat emis de DIICOT.

Peste 2.500 de polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră participă în operațiune

Aceste acțiuni au de asemenea și suportul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne. Pentru a demara activitățile sunt implicate peste 2.500 de polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră.

Operațiunea are o valoare a prejudiciului estimat la peste 190 de milioane de lei și circa 160.000 de euro.

„Poliția Română, Jandarmeria Română și Poliția de Frontieră, împreună cu D.I.I.C.O.T., precum și cu celelalte unități de parchet competente, efectuează 619 percheziții și descinderi, în municipiul București și în toate județele.Dintre acestea, 489 sunt percheziții și 130 sunt descinderi. Astfel, pentru destructurarea unor grupuri infracționale, se efectuează 386 de percheziții în domeniul criminalității organizate, 36 pe linie judiciară, 46 pentru combaterea criminalității economico-financiare și 21 în domeniul armelor și munițiilor. În cadrul acestor percheziții derulate pentru destructurarea a 21 grupuri infracționale, sunt vizate persoane bănuite de trafic de droguri, trafic de persoane, trafic de migranți, proxenetism, infracțiuni informatice, spălare de bani, evaziune fiscală, cămătărie, șantaj, înșelăciune, contrabandă, precum și alte infracțiuni conexe.

Cele 130 de descinderi vizează punerea în aplicare a unor mandate de executare a pedepsei închisorii, de arestare preventivă, precum și a unor mandate europene de arestare.Aceste activități, beneficiază de suportul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne.În această operațiune, sunt angrenați peste 2.500 de polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră. Valoarea prejudiciului estimat în dosarele penale în care se desfășoară actvități procedurale în acțiunile din această dimineață este de peste 190 de milioane de lei și aproximativ 160.000 de euro”, potrivit sursei citate.

Adauga un comentariu