Local

Cea mai mare retea de proxeneti din Iasi a ajuns ieri in fata judecatorilor!

Publicat: 11 ian. 2016
1

@ Fetele au acceptat sa practice prostitutia pentru membrii gruparii, doar pentru a avea unde sa locuiasca atunci cand fugeau de la centrele de plasament

Ieri, procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi au cerut prelungirea arestului preventiv pentru membrii unei retele de traficanti de persoane. Esta cea mai importanta retea de acest gen anihilata de procurorii ieseni in ultimul an de zile. Capii acestei retele au pus la cale o adevarata afacere din vanzarea de carne vie. Erau racolate fete cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani, in special de la centrul de plasament.

De asemenea, mai multe tinere, majore, au acceptat sa practice prostitutia pentru membrii gruparii, doar pentru a avea unde sa locuiasca atunci cand fugeau de la centrele de plasament. Magistratii de la Tribunalul Iasi au decis arestarea preventiva pentru Alexandru Gheorghita Lungu, Neculai Ursache, Claudiu Dumitru Lupu si Adrian Nica, sub acuzatiile de constituire de grup infractional organizat, trafic de minori si proxenetism, chiar inainte de sarbatorile de iarna. Reteaua a fost initiata de Alexandru Lungu si Neculai Ursache, in luna martie 2015.

„Au constituit, pe raza municipiului Iasi, un grup infractional organizat, specializat în racolarea si exploatarea sexuala a unor minori, având vârste cuprinse între 13 si 17 ani, cu un grad redus de instructie, într-o stare materiala extrem de precara, cu diferite vulnerabilitati psihice si care provin din familii defavorizate sau dintr-un centru de plasament din Iasi. Având în vedere vulnerabilitatea extrema a potentialelor victime, în perioada martie –decembrie 2015, membrii gruparii au actionat în mod coordonat, prin intermediul unor tinere care au fost beneficiare ale sistemului de asistenta, cu scopul identificarii si racolarii victimelor minore institutionalizate”, au precizat ieri procurorii de la DIICOT Iasi. In prima faza, victimele erau ademenite cu promisiunea castigarii unor sume mari de bani. Ulterior, fetele erau batute si violate.

„Activitatea infractionala a constat în  inducerea în eroare a victimelor, prin promisiunea câstigarii unor sume mari de bani, dupa care le transportau în apartamentele închiriate de catre liderii grupului, unde acestea erau obligate sa întretina raporturi sexuale atât cu inculpatii, cât si cu alte persoane, clienti racolati de catre inculpati prin intermediul anunturilor publicate într-un ziar local”, au completat procurorii.

Comentarii
Adauga un comentariu