Actualitate

Cea mai mare tampenie a iernii! Iata pentru ce platesc iesenii 400 de mii de euro

Publicat: 25 ian. 2013
1

@ Ultimele autobuze cumparate de Primaria Iasi au fost retrase in mare parte la garaj din cauza cheltuielilor mult prea greu de suportat de regia de transport @ Licitatia pentru DAF-urile in valoare de 1,6 milioane de lei, aproximativ 400 de mii de euro, a fost o teapa evidenta, insa nicio autoritate nu a inceput anchetarea cazului

Cumparate la suprapret in toamna acestui an de la o firma de apartament, autobuzele DAF sunt tinute in mare parte in garajele regiei de transport public, din cauza cheltuielilor prea mari pe care municipalitatea le are de suportat cu acestea. Conducerea RATP a sesizat faptul ca autobuzele DAF, vechi de 12 ani, consuma prea mult combustibil fata de celelalte mijloace de transport pe care le detine, iar din acest motiv, ultima achizitie in materie de transport public anuntata de Primaria Iasi a ajuns sa ocupe constant garajele RATP. Doar o mica parte din cele 20 de autobuze cumparate in urma cu doar cateva luni la pretul de aproape 18.000 euro se mai gasesc pe traseele din Iasi.

„Intr-adevar, autobuzele DAF consuma mai mult decat MAZ-urile, motivele tinand de dotarile suplimentare ale autobuzelor, cum este cutia hidramata, de exemplu. Aceste masuri au fost luate de o saptamana pentru a reduce din cheltuieli. Acum, ori ca le scoatem pe strada si se consuma combustibil suplimentar, ori ca facem economie daca nu le scoatem pe traseu, tot se gasesc contestatari. Inca nu am facut un calcul cu privire la sume dar, pana la urma, chiar si 10 lei daca economisim, e un avantaj. Oricum, o parte dintre autobuze sunt scoase pe traseu, mai ales la orele de varf”, a declarat Adrian Mihai, purtator de cuvant al Regiei Autonome de Transport Public Iasi.

Licitatia, in bataia de joc a iesenilor

Anul trecut, in plina vara, primarul Iasului anunta ca iesenii vor beneficia de primele mijloace de transport public cu aer conditionat. Ce a omis insa edilul sa precizeze este faptul ca aerul conditionat nu era pentru pasageri, ci doar pentru cabina soferului. Licitatia pentru cumpararea celor 20 de autovehicule era cusuta cu ata alba, desi autobuzele second hand au fost cumparate cu 17.600 de euro bucata. Culmea, licitatia nu a fost castigata de firma SC Fila Company SRL, care venise cu oferta de pret mai buna, pe motiv ca autobuzele oferite nu aveau aer conditionat. SC Transaccept din Barlad a casigat insa licitatia, o firma de apartament cu niciun angajat si cu o cifra de afaceri de doar 800 de lei, care a oferit autobuze cu aer conditionat doar pentru sofer. Conform informatiilor, masinile DAF au fost cumparate cu doar cateva zile inainte de licitatie prin intermediarul SC Transaccept Barlad, din Olanda, la un pret de aproximativ 10.000 de euro bucata.

Comentarii
  • Acum nu mai au imunitate, in schimb nu se mai poate atinge Dna-ul de ei. Astia isi fac propriile legi, dar romanul de rand pune botul la o cratita de fasole cu carnati ! Sa ii f..u..t. in gat de mosnegi comunisti. Cine era in Piata Unirii ? Mosnegi basiti la cur, care numai pot de bolnavi ce sunt, dar se omoara la o cratita de orice.

 • Vorbiti de mana moarta Fila tur?
  Nechita va iubeste ieseni, si Apropos de aer ondituonat…la pensionarii imputiti ce au votat USL nu le trebuie A..C. Deci ei put oricum…
  USL va iubeste !
  O sa va stea in gât 4 ani..ca asa meritati!

 • Oare cand se va autosesiza si DNA-ul in acest caz? Prea bate la ochi ca o firma din Barlad (ca si Unistil) sa castige o licitatie care nu a respectat caietul de sarcini (AC doar pt sofer, nu si pt pasageri). In afara de asta, de ce nu s-a ales o firma cu experienta si s-a preferat o firma de apartament? Poate aflam si noi cat a fost spaga si cine a luat-o, in afara de Nichita…

 • HEHEHEHE….prostii iasului..Botosaniul v-a dat primar si Vasluiul autobuze… :)))
  Veniti taranoilor la noi la Vaslui sa vedeti transport public civilizat..
  :)))))))))))))

  • vaslui= sat cu blocuri iar dupa numerele de inmatriculare (VS)=Vasile Saracu. sa va trag la … acestora de la vasile saracu si de la boston city(botosani). boston city 2 trasee de tramvai 101 si 102 exact k la tara.

 • Botosani este judetul,Dorohoi este orasul de bastina al individului Nechita,care face ce vrea el in orasul asta,”ajutat” de toti mosnegii primitori de sacosa electorala..si restul inteligentelor care considera ca Nechita le a facut ceva in orasul asta…Asta pentru ca ceilalti cetateni cu drept de vot au considerat ca e mai bine sa nu mearga la vot,ca votul lor nu schimba nimic..Normal ca nu schimba nimic atunci cand nu mergi..Acum sa indure si sa se lamenteze ca nu face nimic primarul..SUCCESURI:))))

 • pt ESAN in primul rand se vede k esti din vaslui unde gaz nui lumina nui bagam **** in el vaslui deoarece esti un analfabet pt k nu stii sa scrii dar nu e nimic intelegem situatia k ai doar 1 clasa la fel k si autobuzele de la unistil si luativa carutele alea si duceti-va la voi in sat (vaslui)sa muriti de foame acolo..

 • Dar autobuzele alea Renault cu GPL unde sunt? S-a facut o investitie degeaba si acum sunt in depou si asteapta sa fie date la fier vechi.Iar treaba ca trebuiau sa cumpere autobuze ca sa suplineasca lipsa tramvaielor de pe copou a fost doar o goanga ca de fapt ei au scos autobuzele Renault de la strada.

Adauga un comentariu