Auto-Moto

Cea mai mica masina din lume ar putea fi produsa din nou: Peel P50

Publicat: 23 ian. 2012

Cel mai mic automobil din lume, testat si de Jeremy Clarkson într-o mai veche editie Top Gear, ar putea reveni în productie cu doua motoare electrice. Cea mai mica masina din lume ar putea reveni în productia de serie. Peel, brandul responsabil pentru modelul P50, recunoscut de Cartea Recordurilor drept cea mai mica masina de serie existenta în vanzare, planuieste sa revina pe piata. Renasterea marcii ar coincide cu relansarea lui Peel P50 si a fratelui sau Trident.
Potrivit primelor informatii, modelele vor fi propulsate de un motor în doi timpi, de 49 cmc, capabil sa ofere doar 3.35 cai putere, suficient însa pentru un automobil care nu depaseste 100 de kilograme. Planurile Peel includ chiar si o versiune electrica, ce va oferi doar 1.6 cai putere si va garanta o autonomie de 80 de km/h. Performantele sunt însa modeste, viteza maxima pe care o va putea atinge fiind de numai 25 km/h.
Surprinzator sau nu, va exista si o versiune eco mai performanta, pusa în miscare de un motor electric de 3 cai putere, dispus sa propulseze masina pana la 45 km/h. Cele doua modele, Trident si P50 cantaresc fiecare 60, respectiv 90 de kilograme si sunt suficient de mici pentru a putea fi strecurate chiar si într-un lift, dupa cum a demonstrat-o si Jeremy Clarkson.
Din vechea productie nu au mai ramas decat 9 unitati nevandute, pretul acestora fiind de 8.300 de euro.loading...

Adauga un comentariu