Boli si tratamente

Cea mai murdara parte a corpului nu e cea la care e astepti

Publicat: 17 dec. 2017
7

Care este cea mai murdara parte a corpului uman? Exista vreun loc unde se aduna mai multe bacterii, indiferent de igiena personala? Cercetatorii au ajuns la cateva concluzii uluitoare.

Care este cea mai murdara parte a corpului uman?

Dermatologii sustin ca buricul este adesea neglijat de oameni în momentul spalarii corpului. Potrivit acestora, aceasta este una din cele mai murdare parti ale corpului, unde se acumuleaza cele mai multe bacterii si mizeria. Tocmai de aceea este recomandat ca buricul sa fie curatat cu apa oxigenata imediat dupa dus, pentru a evita depunerea germenilor si a bacteriilor, scrie site-ul bright-box.me.

Tu stii care este cel mai murdar obiect din casa ta?

Oamenii de stiinta au descoperit ca buricul este expus la 67 de tipuri diferite de bacterii. Alti specialisti sustin ca antebratul ar fi locul în care s-ar depune cele mai multe bacterii. Cercetatorii de la Universitatea din Maryland, SUA, au descoperit ca pe antebras se depune cea mai mare concentratie de bacterii. Savantii au analizat un grup de voluntari, rugati sa se spele cu acelasi sapun antibacterian. Apoi, voluntarilor li s-a cerut sa nu faca dus timp de o zi. La final, cercetatorii au luat probe din mai multe parti ale corpului si au descoperit ca pe suprafata corpului uman traiesc peste 1.000 de specii de bacterii, iar cele mai multe îsi fac de cap în zona antebratului. Explicatia pentru care antebratul este considerat cel mai murdar este ca mainile noastre vin în contact zilnic cu multe bacterii, iar în momentul spalarii neglijam întotdeauna antebratele.
 

Adauga un comentariu