Info Turism

Cea mai puternica ninsoare din ultimul deceniu. Atena este paralizata

Publicat: 11 ian. 2017
9
Atena s-a trezit marti sub un strat gros de nea – un spectacol neobisnuit pentru locuitorii orasului care nu au mai vazut atata zapada din 2008 – fapt ce a provocat probleme de trafic chiar si in centrul capitalei, relateaza EFE, potrivit Agerpres.
Ninsoarea si inghetul au blocat mai multe drumuri la periferie si pe dealul Lykabettus, iar traseele mai multor linii de autobuze au fost modificate.
Primaria Atenei a decis sa prelungeasca pana vineri programul nocturn al salilor municipale unde pot fi gazduite cele aproximativ de 20.000 de persoane fara adapost.
In nordul Greciei si in mai multe districte din centrul tarii temperaturile au scazut la minus 10 grade.
Zeci de drumuri si autostrazi au fost blocate de zapada in zonele de munte, inclusiv in Creta, unul din punctele europene cele mai apropiate de Africa.
In nordul Marii Egee vanturile puternice au dus la suspendarea traficului feriboturilor. Si in insulele Kefalonia si Zakynthos, din Marea Ionica, au cazut ninsori abundente.
Conditiile meteo vitrege au determinat intoarcerea la Atena a avionului ministrului grec pentru migratie, Yanis Muzalas, care urma sa ajunga in insula Lesbos, deoarece aeronava nu a putut ateriza pe aeroportul din Mitilene.     
Prognoza meteo arata insa ca incepand de miercuri conditiile meteo se vor ameliora.
Adauga un comentariu