Secretele istoriei

Cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca

Publicat: 26 mai 2020
Cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca
Rugaciunea facatoare de minuni catre Arsenie Boca

Cei mai mulţi dintre credincioşi îl slăvesc pe Arsenie Boca prin cea mai puternică rugăciune a sa. Despre aceasta se spune că este făcătoare de minuni dacă este rostită pentru o lungă perioadă de timp şi cu multă credinţă. Sfântul Ardealului, după cum mai este cunoscut Arsenie Boca, a fost unul din cei mai mari duhovnici ai României secolului XX. Mormântul său din Tara Hategului de la Mănăstirea Putna este vizitat zilnic de sute de credincioşi.

A făcut Arsenie Boca minuni?

Despre Arsenie Boca se spune că în timpul vieţii a făcut mai multe minuni. În cartea „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca” se regăsesc mai multe exemple de minuni pe care acesta le-a săvârşit.

Despre Sfântul Ardealului se spune că a vindecat un orb pe care l-a spovedit şi l-a împărtăşit după care i-a spus să iasă singur din biserică. Persoanele prezente la slujbă s-au oferit să îl ajute pe orb însă părintele i-a oprit spunându-le să îl lase să meargă singur.

După ce a ajuns la uşă, orbul ar fi spus:„Măi fraţilor, eu văs”. În acea clipă vederea i-a revenit pentru toată viaţa. O altă minune despre care se vorbeşte în carte este cea a unui om care era paralizat la pat. Acesta a fost adus la mănăstire cu o căruţă. Părintele Arsenie Boca i-a spus să coboare din căruţă iar acesta a coborât şi a mers normal din acea zi.

Preotul Oprea Crăciun, din Cinciş, a mai spus despre Sfântul Părinte că ar fi vindecat un copil olog pe loc în anii ’50. Preotul Crăciun spune că în momentul în care Arsenie a ieşit din biserica Manăstirii Prislop toată lumea a mers să îi sărute mâna. Un singur copil a rămas pe jos, iar unchiul acestuia i-a cerut părintelui să îl scuze pe copil că nu s-a ridicat însă acesta nu poate să îşi folosească picioarele.

În acel moment Arsenie Boca a spus. „Ba poate” şi i-a întins mâna copilului. Tânărul a prins mâna cu un deget şi s-a ridicat în picioare. Din acel moment nu a mai avut nimic şi a putut să meargă.

Cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca

Părinte Sfinte care ai mare îndrăzneală în față Tronului Ceresc, te chemăm cu mare lacrimi, dar cu nădejde că cele spre vindecare sufletească și trupească, spre mântuire și sfințire, le vom dobândi prin tine, cel ce ne-ai încredințat prin aceste cuvinte:” Eu mă duc, dar de acolo de unde voi fi, am să vă ajut mai mult ca și până acum”

După cum în viață pe cei aflați în mari necazuri și suferințe cumplite îi tămăduiai îndată, așa și acum pe noi cei păcătoși. Însă chemați cu dragoste la mormântul tău încununat cu har ceresc și flori, ne primește și ne mângâie, sfânt și bun Părinte. Ne scoate din negură păcatelor și a patimilor. Dăruiește-ne binecuvântarea că să purtăm crucea vieții spre înviere și lumânare desăvârșită.

Doctor și tămăduitor de orice suferința, te rugăm, vindecă-ne pe noi, fiii tăi și pe cei ce îi aducem în lacrimi și rugăciuni la crucea sfântă a mormântului tău. Izvorâtor de pace, har și binecuvântarea ta de bun și sfânt Părinte. Îți mulțumim și te rugăm să ne fii mereu aproape cu rugăciunea și ajutorul ce ni-l aduci din Cerul Sfânt spre slavă marelui și minunatului nostru Dumnezeu și spre a sufletelor noastre mântuire. Amin.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale și ale Sfântului Părintelui nostru Arsenie, miluiește-ne pe noi păcătoșii.

Despre această rugăciune către Arsenie Boca se spune că face minuni dacă este rostită pentru o lungă perioadă de timp şi cu multă credinţă.

Adauga un comentariu