Actualitate

Cea mai puternică rugăciune către Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil

Publicat: 08 nov. 2020
rugăciune sfinții mihail gavriil
Creștinii ortodocși îi prăznuiesc la 8 noiembrie pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil

La 8 noiembrie este mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși, ocazie cu care se spune o rugăciune către Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Cei cu inima curată care se roagă către cei doi mari sfinți vor primi ajutor divin.

Biserica cinstește la 8 noiembrie Soborul Sfinților Mihail și Gavriil și a tuturor Puterilor cerești celor fără de trupuri. Așadar, la această dată nu îi prăznuim doar pe Arhanghelii Mihail și Gavriil, ci pe toate cetele îngerești care nu s-au despărțit de Dumnezeu.

Lumea îngerească a fost creata de Dumnezeu din nimic, nu din ceva preexistent și nici din ființa Sa. Iar Biblia nu vorbește în mod precis despre crearea îngerilor. Cu toate acestea, Sfinții Părinți afirmă că la creație nu se vorbește explicit despre îngeri din două motive. În primul rând, evreii, înclinați spre idolatrie, ar fi căzut ușor în rătăcirea idolatra a popoarelor vecine. Apoi, în cartea Facerii se urmărește numai înfățișarea începutului lumii văzute.

Iar lucrarea principala a îngerilor este aceea de a-l întări și susține pe om în a transfigura lumea.

Rugăciune către Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil

Această rugăciune este foarte puternică și face minuni. Dacă ai credință și inima curată, te scapă de rele şi îţi aduce bucurie, noroc şi sănătate!

Dumnezeule Atotputernic, trimite-Ți Arhanghelul Tău, Mihail, spre ajutorul robului Tău (se rostește numele). Să-l scoată din mâna vrăjmașilor văzuți și nevăzuți. O, mare Arhanghel Mihail revarsă mir bun asupra robului lui Dumnezeu (se rostește numele). Arhanghele Mihail, tu ești căpetenia cetelor îngerești. Ești voievod al puterilor cerești, al heruvimilor, al serafimilor și al tuturor îngerilor. Fii mie păzitor, ajutător la nevoie, în singurătate, la drum și pretutindeni. Izbăvește-mă, mare Arhanghel, de toate înșelăciunile viclene ale diavolului. Și auzi-mă pe mine, păcătosul (se rostește numele). Mă rog ție și chem numele tău cel sfânt. Grăbește-te spre ajutorul meu și auzi rugăciunea mea!

Sfinților Arhangheli, rugați-vă pentru noi!

Pe toți cei ce-mi stau împotrivă biruiește-i cu puterea cinstitei și de viață făcătarei Cruci, cu rugăciunile Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu, cu ale sfinților îngeri și cu ale Sfinților Apostoli. Apară-mă de cutremure, de potop, de războaie, de orice rău și izbăvește-mă de cel viclean, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Sfânt Arhanghel Gabriel, Înger al Încarnării, deschide-ne urechile spre avertismentele blânde și chemările calde ale Domnului! Te conjurăm să fii mereu înaintea noastră, că să înțelegem mai bine Cuvântul lui Dumnezeu, că să Îl servim mai bine și să ne supunem mai bine Voinței Lui și că să îndeplinim mai bine ceea ce El așteaptă de la noi. Ajută-ne să rămânem trezi pentru că atunci când Domnul va veni să nu ne găsească adormiți! Amin!”

Această rugăciune către Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil poate fi rostită în orice zi, nu doar în ziua sărbătorii închinată lor.

Comentarii
  • Cea mai puternica rugaciune este sa te ridici din cur si 4 labe so termini cu iluziile aiurite si sa lupti si sa pui osul la munca !, vei avea rezultate infinite in comparatie cu schiorlaiala si asteptarea intamplarii !

  • Ce prost esti mai tu ala vrajmas din Iasi nascut dintr-o mama curva si 5 tați retardati, tu latura avortata la 7 luni in canal!!! Cap de musca si 3 mîini, creatura nemernica care a azvîrlit-o măsa in padurea Ciric la Tiki Viligi

  • Doamne Iartă-mă ca tare suntem păcătoși și rai, fără Dumnezeu, Măicuța Domnului și fără Sfinții mijlocitori am fi niște oameni morți.

  • Konstantine, Konstantineee ia si pune mana pe Biblie baiatule ca esti ratacit la fel ca toata turma !,
    1Timotei cap.2, vers 5, 6 !, ”CACI ESTE UN SINGUR DUMNEZEU SI UN SINGUR MIJLOCITOR INTRE DUMNEZEU SI OAMENI !, OMUL ISUS HRISTOS CARE SA DAT PE SINE INSUSI CA RASCUMPARARE PENTRU TOTI !, DESPRE ASTA SA DEPUS MARTURIE LA TIMPUL POTRIVIT”…… citeste pana reusesti sa intelegi ca este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni !

Adauga un comentariu