Stiri si curiozitati

Cea mai puternică rugăciune înainte de călătorie. Rostește-o înainte de a pleca la drum pentru a avea o călătorie binecuvântată

Publicat: 02 mai 2022
rugaciune inainte de calatorie
Înainte de a pleca la drum este bine să rostim o rugăciune de călătorie pentru a avea parte de ocrotirea divină.

Atunci când trebuie să plecăm undeva este bine să rostim cea mai puternică rugăciune înainte de călătorie. Această rugă puternică ne va feri de rele și ne va ajuta să ne întoarcem cu bine acasă. Fie plecăm într-o drumeție mai lungă, în concediu sau pentru a îndeplini niște sarcini, fie avem de făcut un traseu mai scurt, care pare lipsit de primejdii, este bine să spunem o rugăciune de călătorie. Rostește-o înainte de a pleca la drum pentru a avea o călătorie binecuvântată.

Rugăciune înainte de călătorie, ocrotitoare și de grabnic ajutor

Înainte de a pleca într-o călătorie, fie ea îndepărtată sau mai scurtă, este bine să spunem o rugăciune. Într-o drumeție, primejdiile sunt la tot pasul. Pe lângă atenția sporită la drum, înainte de a pleca putem spune din inimă și o rugă ocrotitoare, pentru a avea parte de binecuvântarea divină și a fi feriți de toate cele rele.

Pe lângă această rugăciune, mai putem citi înainte de a pleca la drum și Acatistul Atotputernicul Dumnezeu pentru spor în toate și ocrotire divină. De grabnic ajutor sunt și rugăciunile de noapte, înzesrate cu o forță vindecătoare deosebită. Acestea fac minuni pentru cel care le rostește din inimă, cu multă smerenie și credință.

Atunci când plecăm într-o drumeție, concediu sau când avem de făcut un traseu scurt, este bine să spunem o rugăciune înainte de călătorie pentru a fi protejați de toate cele rele și a reveni cu bine acasă.

,,Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cela ce ești Calea, Adevărul și Viața, și ai călătorit împreună cu sluga Ta, Iosif, precum și cu cei doi ucenici care au mers la Emaus. Însuți Stăpâne, călătorește și cu mine, robul Tău, binecuvântând călătoria mea. Trimite-mi mie înger păzitor, precum lui Tobie, să-mi fie povățuitor și să mă ferească nevătămat de toată întâmplarea cea rea, astfel cu pace, sănătate și cu bună sporire, să mă întorc întru ale mele și toată viața mea să preamăresc prea cinstit și de mare cuviință numele Tău, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin.”

Dacă trecem printr-un moment greu sau o situație neașteptată în timpul unei călătorii, putem citi Acatistul Izvorul Tămăduirii, de grabnic ajutor pentru cei aflați în suferință, deznădejde și disperare.

Ce să rostești pentru a avea o călătorie binecuvântată

Rugăciunile rostite înainte de călătorie au o forță deosebită și îl ajută pe cel care pleacă la drum să fie ferit de necazuri și ispite. De aceea, înainte de a pleca într-o călătorie este bine să rostim câteva rugăciuni. Una dintre ele este cea a părinților pentru copiii care se află în călătorie.

,,Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce eşti Calea, Adevărul şi Viaţa, şi ai călătorit împreună cu cei doi ucenici care mergeau la Emaus, Însuţi, Stăpâne, călătoreşte şi cu copilul acesta, binecuvântând călătoria sa. Trimite-i înger păzitor ca oarecând lui Tobie, ca să-i fie povăţuitor şi să-l păzească nevătămat de toată întâmplarea cea rea, pentru ca să se întoarcă cu pace, sănătos trupeşte şi sufleteşte.

Tu, Cel ce niciodată nu Te desparţi de robii Tăi, nu Te despărţi nici de copilul acesta (numele). Tu, Care ai zis: Eu sunt cu voi până la sfârşitul veacurilor, fii cu acest copil până la ultima lui suflare. Ajută-l să nu cadă în ispita vrăjmaşului şi să se întoarcă din drumul său simţind ajutorul Tău şi cunoscând harul Tău, ca să laude şi să slăvească Numele Tău cel Sfânt. Amin!”

Pentru a avea parte de o călătorie liniștită și fără probleme, este bine să rostim câteva rugăciuni înainte de a pleca la drum. De asemenea, pentru armonie în familie și prosperitate este bine să spunem cât mai des cu putință o rugăciune pentru sporul casei.

Înainte de a pleca la drum putem să rostim o rugăciune de călătorie pentru a avea parte de ocrotirea divină și de binecuvântarea tuturor forțelor cerești. Această rugă puternică ne ferește de rele și ne ajută să ne întoarcem cu bine acasă.


Schimbarea la Față, 2022: Ce înseamnă și de ce o sărbătorim
Adauga un comentariu