Magazin

Cea mai simpla metoda prin care ti se mareste inteligenta

Publicat: 26 mart. 2014
1

Pare visul oricarui student, dar „casca pentru gandire”, care te ajuta sa fii mai destept si sa inveti mai repede, a fost deja inventata. Este proiectul psihologilor de la Universitatea Vanderbilt, care au realizat acest dispozitiv in urma unui studiu foarte elaborat.

Cercetatorii au observat ca abilitatile cognitive (capacitatea de concentrare, de judecata si cea de rezolvare a problemelor) sunt asigurate de contexul medial-frontal al creierului, scrie descopera.ro.

Citeste si: Toxinele care afecteaza creierul copiilor

Daca aceasta zona este stimulata, este posibil ca performantele subiectilor sa fie mai bune, au banuit psihologii Robert Reinhart si Geoffrey Woodman. Pentru a afla daca au dreptate, ei au facut un experiment.

Mai multi subiecti au purtat pe cap un dispozitiv special, electric, legat sub barbie.

In interiorul acestei casti au fost pusi doi electrozi, care au transmis creierului un curent electric slab, timp de 20 de minute. Experimentul este foarte sigur, voluntarii simtind doar o usoara mâncarime in timpul testului.

Citeste si: Un bolnav asteapta de sase luni sa fie internat intr-o unitate medicala

Apoi, ei au fost rugati sa ia parte la un joc video dificil, prin care trebuiau sa potriveasca anumite culori cu unele butoane. Totul trebuia sa dureze doar cateva secunde, astfel incat cortexul medial-frontal al subiectilor sa fie cat mai solicitat.

Ei au fost impartiti in trei grupuri diferite, fiecare grup având electrodul anodal amplasat intr-o anumita zona a capului – in crestet sau pe obraz, iar al treilea grup nu avea un electrod functional.

Cele mai bune rezultate le-au avut cei care au avut electrodul anodal amplasat in crestetul capului.

Reinhart spune ca acestia au lucrat mai rapid, au facut mai putine greseli si s-au adaptat mai usor la schimbari, performantele lor fiind considerate „extraordinare”.

Efectul stimularii de 20 de minute a durat timp de aproximativ 5 ore.

Adauga un comentariu