Sanatate

Ceai de frunze de dafin pentru diabet zaharat: Leacul glicemiilor sub control 

Publicat: 18 ian. 2022
Ceai de frunze de dafin pentru diabet zaharat Leacul glicemiilor sub control 
Glucoza fie este transformată în energie necesară corpului pentru a îndeplini activități mentale și fizice, fie este stocată pentru a fi utilizată mai târziu

Remediul naturist pentru reglarea glicemiilor este de ceai de frunze de dafin pentru diabet zaharat. Diabetul zaharat este o boală cronică, netransmisibilă care apare atunci când organismul nu mai poate produce insulina sau nu poate utiliza corect insulina. 

Medicina populară oferă mai multe de leaguri pentru a ameliora această boală a pancreasului, dar cel mai bun tratament este cel cu ceai de frunze de dafin pentru diabet zaharat. 

planta de dafin
Sub forma de ceai de frunze de dafin pentru diabet este doar o posibilitate în a folosi această plantă în scop naturist

Ceai de frunze de dafin pentru diabet zaharat: Remediu naturist

Foile de dafin sunt utilizate atât la gătit, dar și pentru a trata unele boli precum diabetul zaharat. Sunt cunoscute grație proprietăților antioxidante, bogate în uleiuri esențiale ce servesc în mod medical, în antiinflamatoare, medicamente naturiste, de relaxare sau în diete echilibrate. Consumul de frunze de dafin reduce deteriorarea celulară și anulează efectele negative ale radicalilor liberi din organism.

Frunzele de dafin sunt folosite pentru a regla nivelul de zahăr din organism și ajută pancreasul său în metabolism și alimentație. 

frunze de dafin
Consumul de frunze de dafin reduce deteriorarea celulară și anulează efectele negative ale radicalilor liberi din organism

Ceaiul de frunze de dafin pentru diabet zaharat este utilizat și pentru stimularea sistemului digestiv, reglează ciclul menstrual, are acțiune antispasmodică, expectorantă, antireumatică și este un excelent diuretic.

Sub forma de ceai de frunze de dafin pentru diabet este doar o posibilitate în a folosi această plantă în scop naturist, deși este cunoscută și pentru tincturi, uleiuri esențiale sau forma solidă. 

Pentru a preparat corect ceai de frunze de dafin pentru diabet avem nevoie de 4 căni de apă (1 L) și o lingură de frunze de dafin proaspete.  Se fierbe 1 l de apă până la clocot. Se adaugă frunzele de dafin și se lasă la fiert aproximativ 3 – 5 minute. După fierbere se lasă la infuzat 10 minute și se strecoară.  Specialiștii recomandă consumul a patru căni de ceai de frunze de dafin pentru diabet zaharat de 4 ori pe zi. 

Diabetul zaharat: Tipuri și simptome

Concentrația mare a glucozei din sânge stă la baza afecțiunii cronice numite diabet. Organismul transformă alimentele în glucoză, pe care o trimite în sânge. Insulina este hormonul secretat de pancreasul endocrin, având rol important în metabolismul glucidelor.

Ajunsă la nivelul celulelor, glucoza fie este transformată în energie necesară corpului pentru a îndeplini activități mentale și fizice, fie este stocată pentru a fi utilizată mai târziu. 

persoana care isi masoara glicemia
Medicina populară oferă mai multe de leaguri pentru a ameliora această boală a pancreasului, dar cel mai bun tratament este cel cu ceai de frunze de dafin pentru diabet zaharat

Diabetul zaharat este de două tipuri, cel de tipul 1 se numește și diabet juvenil, apare mai ales la vârste fragede, la copii, adolescenți și la persoanele până în 35 de ani. Nu poate fi tratat, este o boală autoimună, dar se poate ține sub control cu tratament. 

Diabetul de tip 2 se manifestă prin rezistența organismului la insulină. Pacienții nu sunt dependenți de tratamentul cu insulină, însă trebuie să își corecteze nivelul glicemiei din organism printr-o alimentatie corespunzatoare, sport și tratament recomandat de medic. 

Diabetul zaharat se manifestă prin pierderea bruscă în greutate, vedere încețoșată, pofta de apă, urinarea desă, demunite în termeni medicali poliurie, polifagie și polidipsie. 

Această afecțiune poate fi ținută sub control prin măsurarea glicemiei constant, administrarea dozelor de insulină, tratament medicamentos sau naturist, pe bază de plante, iar cel mai bun remediu este ceai de frunze de dafin pentru diabet zaharat.  

persoana care isi masoara glicemia
Această afecțiune poate fi ținută sub control prin măsurarea glicemiei constant, administrarea dozelor de insulină, tratament medicamentos sau naturistAdauga un comentariu