În sezonul rece se recomandă să consumăm cât mai multe legume şi fructe. De asemenea, e bine să bem şi ceai de ghimbir. De ce? Pentru că are o mulţime de beneficii pentru sănătatea noastră. În primul rând, întăreşte sistemul imunitar. În al doilea rând, te ajută să slăbeşti.
Pentru reţeta de ceai de ghimbir ai nevoie de câteva ingrediente, pe care le găseşti la orice supermarket. Datorită efectelor pe care le au acestea, poţi să-ţi detoxifiezi organismul şi să previi unele boli uşoare, dar şi cronice.
Iată de ce ai nevoie:
Pune apă într-un ibric, împreună cu ghimbirul cojit, coajă de miere şi scorţişoară. Las-o să fiarbă la foc mic în jur de 15 minute. Apoi, cu 2 minute înainte să îl iei de pe foc, adaugă frunzele de busuioc. După ce ai oprit focul, acoperă ibricul şi lasă să se răcească de la sine.
Bea din acest ceai cu 30 de minute înainte de fiecare masă. Bineînţeles, pentru a reuşi să slăbeşti, e bine să îţi ajustezi şi alimentaţia.
De ce am ales aceste ingrediente şi nu altele? Iată motivele:
ATENȚIE: persoanele cu probleme digestive sau diverse boli cronice trebuie să ceară sfatul medicului specialist înainte de a consuma ceaiul de ghimbir.