Sanatate

Ceai de păpădie, beneficii și contraindicații – Când este benefic și când devine dăunător

Publicat: 16 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceai de păpădie beneficii și contraindicații - Când este benefic și când devine dăunător
Acesta are și beneficii, dar și contraindicații

Când este bine să bem ceai de păpădie? Acesta are și beneficii, dar și contraindicații. De obicei, păpădia nu este dăunătoare, însă există anumite categorii de persoane cărora ceaiul de păpădie nu este recomandat.

Despre păpădie

Păpădia este o plantă foarte răspândită și cunoscută. Aceasta face parte din familia Asteraceae și își are originile în Asia Centrală. Deși, noi o cunaștem sub denumirea simplu, populară de „păpădie”, specialiștii se referă la această plantă ca „Teraxacum”.  Aceasta are flori galbene, cu petale mai ieșite din comun, subțiri, ca niște fâșii și foarte dese. Frunzele acestei plante sunt foarte lungi, și chiar și ele ne pot aduce beneficii.

Este imposibil ca cineva să nu recunoască păpădia, pentru că aceasta crește oriunde este vegetație. Cel mai des, o observăm pe câmpie, însă se poate răspândi chiar și pe marginea drumurilor.

Aceasta este o plantă medicinală foarte apreciată pentru proprietățile sale. Există fel și fel de remedii naturiste create pe baza acesteia.

Ceai de păpădie – Ce beneficii are acesta

Chiar dacă nu este un ceai foarte îndrăgit, în special din cauza gustului foarte amar și neplăcut, acesta este extrem de benefic sănătății noastre. Spectrul proprietăților sale în domeniul sănătății este foarte vast și variat (de la cele pentru înfrumusețare pâna la uzul intern în combaterea su prevenirea anumitor afecțiuni).

Frunzele păpădiei sunt foarte bogate în vitamine și minerale, precum vitamina A, B (mai multe variații ale acesteia), C, E și K. Pe lângă acestea, au și fibre și glucite, dar și proteine. Așadar, păpădia conține multe substanțe de care organismul nostru are nevoie ca să supraviețuiască.

Beneficiile sale în domeniul frumuseții

Deși, nu ne-am aștepta la acest lucru, păpădia ne poate ajuta să ne tratăm pielea. Aceasta este foarte bună pentru tenul nostru, în special pentru persoanele care suferă de acnee. Acneea poate fi foarte deranjată pentru persoanele în cauză, și de multe ori, variantele cele mai cunoscute de tratament nu au efecte vizibile. Păpădia le poate veni în ajutor, în acest caz.

Ceaiul obținut din această plantă ne poate scăpa de petele de pe piele și de alte afecțiuni de acest tip. Chiar și cei care suferă de psoriazis pot încerca acest remediu naturist.

Proprietățile sale de detoxifiere

Ceaiul de păpădie este foarte bun pentru a elimina toxinele din organism. Datorită acestui lucru, este indicat pentru prevenirea sau combaterea afecțiunilor care apar la nivelul ficatului sau a rinichilor. De asemenea, acest ceai ajută funcționarea normală a sistemului digestiv. Astfel, este indicat ca cei care suferă de constipație sau toxiinfecție alimentară, să consume ceai de păpădie. Cu iguranță, vor scăpa și de senzația de balonare.

Acesta ne va ajuta chiar să slăbim într-un ritm normal și recomandat, eliminând și celulita.

Ceai de păpădie – Contraindicații

Deși, ceaiul de păpădie are foarte multe beneficii într-un spectru larg, acesta are și contraindicații. De obicei, păpădia este inofensivă, însă există oameni care arată un risc mare de a avea alergie la această plantă. În acest caz, este indicat ca persoanele respective să nu consume ceai de păpădie.

Totodată, cei care au diabet (pe care îl tratează) sau cei care suferă de afecțiuni ale stomacului grave, precum ulcerul, trebuie să evite acest ceai. La copii, există posibilitatea de a spori aciditatea gastrică, deci este indicat să fim atenți în ce cantități le este administrat.

Proaspetele mămici trebuie să evite consumul ceaiului de păpădie pe timpul alăptării, pentru că poate interfera cu cantitatea de lapte care este produs.

Așadar, ceaiul de păpădie are atât beneficii, cât și contraindicații.

Adauga un comentariu