Sanatate

Ceai pentru balonare: Scapă rapid de disconfort cu remedii naturiste

Publicat: 01 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceai pentru balonare Scapă rapid de disconfort cu remedii naturiste
Balonarea (în termeni medicali, meteorism abdominal) constă într-un disconfort gastrointestinal, apărut din cauza acumulării de gaze la nivelul intestinelor.

Cauți un ceai pentru balonare eficient? Ei bine, în articolul de astăzi, ți-am pregătit patru ceaiuri din plante medicinale, care te vor scăpa numaidecât de disconfort.

Balonarea (în termeni medicali, meteorism abdominal) constă într-un disconfort gastrointestinal, apărut din cauza acumulării de gaze la nivelul intestinelor. Balonarea excesivă este caracterizată de flatulență, durere abdominală, diaree sau constipație, stări de greață și lipsa poftei de mâncarea. Balonarea este destul de frecventă, afectând aproximativ 30% din populația globului și, privită la modul general, nu este o afecțiune, ci o condiție absolut normală a organismului.

Cauzele balonării sunt numeroase. De pildă, există anumite tipuri de alimente care provoacă gaze intestinale, iar în această categorie intră: varza, fasolea, mazărea, broccoli, conopida sau ceapa. Aceastea sunt bogate în fibre naturale și, de aceea, se recomandă consumul lor cu moderație, dar și gătirea corectă. O altă cauză a balonării poate fi consumul exagerat de zahăr, cafea și băuturi acidulate.

Ceai pentru balonare: Tratamente naturiste cu efect imediat

Dacă te confrunți cu balonare, trebuie să știi că cele mai bune ceaiuri sunt cele de: mentă, fenicul, ginseng și turmeric.

Ceai de mentă

Cel mai popular ceai din toate timpurile este ceaiul de mentă. Această plantă are proprietăți antioxidante, antibacteriene și, cel mai important, întinde o mână de ajutor procesului de digestie. Poate fi consumat în orice moment al zilei, însă este de mare folos dacă este consumat după o masă grea. Acest ceai te va scăpa imediat de disconfort.

Cu toate acestea, ceaiul de mentă este contraindicat în cantități mari femeilor însărcinate și persoanelor cu ulcer gastric, precum și persoanelor care suferă de constipație. În plus, înainte de a lua remedii cu mentă, este necesar să discuți cu medicul, mai ales dacă ai anumite boli și anumite tratamente de administrat. De exemplu, menta are interacțiuni moderate cu ciclosporina și interacțiuni minore cu medicamentele care scad aciditatea gastrică.

o ceașcă de ceai de mentă
Ceaiul de mentă este contraindicat în cantități mari femeilor însărcinate și persoanelor cu ulcer gastric, precum și persoanelor care suferă de constipație.

Ceai de fenicul

Dacă te simți balonat, nu ezita să încerci ceaiul de fenicul. Beneficiile acestui ceai pentru sănătate sunt multiple, deoarece este bogat în antioxidanţi şi vitamine (vitamina A, vitamina B şi vitamina C). Contribuie la relaxarea mușchilor abdominali şi reduce senzaţia de stomac plin. Consumă câte două ceaiuri de fenicul pe zi și te vei simți extraordinar.

o ceașcă de ceai de fenicul
Dacă te simți balonat, nu ezita să încerci ceaiul de fenicul.

Ceai de ginseng

Acțiunea ceaiului de ginseng este antiinflamatoare și antibacteriană, fapt pentru care este indicat în cazul problemelor digestive. De asemenea, aceast ceai obținut din rădăcină de ginseng este utilizat și pentru combaterea oboselii și a semnelor îmbătrânirii. Consumă-l ori de câte ori te simți balonat și bucură-te de efectele lui vindecătoare.

o ceașcă de ceai de ginseng
Acțiunea ceaiului de ginseng este antiinflamatoare și antibacteriană.

Ceai de turmeric

Ceaiul de turmeric nu este atât de popular în țara noastră, însă efectele lui sunt miraculoase. Folosit încă din cele mai vechi timpuri, turmericul are proprietăți antiinflamatorii și este recomandat pentru ameliorarea senzației de stomac plin. Cu toate acestea, gustul acestui ceai nu poate fi pe placul tuturor, fapt pentru care îți recomandăm să îl îndulcești cu o linguriță de miere.

o ceașcă de ceai de turmeric
Ceaiul de turmeric nu este atât de popular în țara noastră, însă efectele lui sunt miraculoase.
Adauga un comentariu