Sanatate

Ceai pentru colon iritabil: Remediu naturist, simplu și eficient

Publicat: 06 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceai pentru colon iritabil Remediu naturist simplu și eficient
Dacă suferiți de sindromul colonului iritabil, consumul de ceaiuri din plante vă poate ajuta să ameliorați simptomele.

Un ceai pentru colon iritabil este tot ce aveți nevoie, atunci când durerile nu vă mai dau pace. De aceea, în rândurile care urmează, vă vom vorbi despre cele mai eficiente ceaiuri, care vor ajuta la ameliorarea simptomelor date de sindromul colonului iritabil.

Colonul iritabil este afecțiune digestivă inflamatorie, caracterizată prin durere abdominală, flatulență și diaree. Aceste manifestări sunt dependente de ingestia alimentară. Pe lângă simptomele menționate, intestinul iritabil se poate manifesta și prin constipație, senzație de defecație incompletă, prezența mucusului în scaun și senzație de greață. Totodată, în cazul acestei afecțiuni, sunt întâlnite și manifestări extraintestinale, cum ar fi: oboseală cronică, anxietate, depresie, cefalee, tulburări de somn. Acestea afectează starea generală a pacientului, în aceeași măsură ca cele specifice tractului gastrointestinal. De aceea, dacă vă confruntați cu această afecțiune, apelați cu încredere la farmacia naturii.

Ceai pentru colon iritabil: Așa scăpați de simptomele supărătoare!

Dacă suferiți de sindromul colonului iritabil, consumul de ceaiuri din plante vă poate ajuta să ameliorați simptomele. Cele mai bune ceaiuri pentru această afecțiune sunt: ceaiul de mentă, ceaiul de anason, ceaiul de mușețel și ceaiul de fenicul.

Ceaiul de mentă

Încă din cele mai vechi timpuri, menta a fost o plantă des folosită pentru tratarea problemelor digestive. Consumul de ceai de mentă ajută la calmarea intestinelor, la ameliorarea durerilor abdominale și la reducerea balonării.

Potrivit specialiștilor, menta a relaxat și țesutul gastrointestinal al animalelor.

Adăugați o linguriță de frunze de mentă la o cană de apă fierbinte și lăsați ceaiul acoperit pentru 5-8 minute. Ceaiul de mentă trebuie băut călduț, însă este grozav și consumat rece.

ceai de mentă
Consumul de ceai de mentă ajută la calmarea intestinelor.

Ceaiul de anason

Ceaiul de anason stabilizează stomacul și reglează digestia. Unele studii au arătat că anasonul ajută la tratarea constipației, un simptom des întâlnit la colonul iritabil. De asemenea, s-a demonstrat că are proprietăți analgezice și antiinflamatoare. Un studiu din 2016 a relevat că persoanele care au luat capsule de ulei de anason au îmbunătățit semnificativ simptomele sindromului de colon iritabil după patru săptămâni.

Ceaiul de anason se realizează dintr-o lingură de simțe zdrobite de anason, pentru două căni de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 15 minute, după care se bea călduț.

ceai de anason
Ceaiul de anason stabilizează stomacul și reglează digestia.

Ceaiul de mușețel

Ceaiul de mușețel ajută la ameliorarea spasmelor musculare asociate tulburărilor intestinale. În plus, elimină gazele și ameliorează iritația intestinală. Adăugați o linguriță de flori de mușețel la o cană de apă fierbinte. Lăsați ceaiul la infuzat 5-8 minute.

ceai de mușețel
Ceaiul de mușețel ajută la ameliorarea spasmelor musculare.

Ceaiul de fenicul

Feniculul este folosit pentru ameliorarea gazelor, balonării și spasmelor intestinale. Se crede că relaxează mușchii intestinali și ameliorează constipația.

Potrivit unui studiu, s-a arătat că feniculul, amestecat cu semințe de chimion, mentă și pelin, formează un tratament extraordinar pentru sindromul colonului iritabil. Această combinație a ajutat la ameliorarea problemelor abdominale superioare.

Cu toate acestea, feniculul conține carbohidrați cu molecule mici, despre care se știe că irită intestinul. Astfel că, discutați cu medicul înainte de a începe să consumați ceai de fenicul.

Pentru acest ceai, aveți nevoie de două linguri zdrobite de fenicul. Puneți-le într-o cană și turnați apă fierbinte peste ele. Se lasă la infuzat timp de 10 minute.

ceai de fenicul
Feniculul este folosit pentru ameliorarea gazelor, balonării și spasmelor intestinale.
Adauga un comentariu