Sanatate

Ceai pentru curent la ochi. Remedii pentru atenuarea umflăturii

Publicat: 20 iun. 2022
femeie cu pliculete de ceai pe ochi
Unele studii științifice sugerează că ceaiul poate avea proprietăți vindecătoare pentru curent la ochi și poate reduce riscul de a dezvolta boli cronice

Folosirea plicurilor de ceai pentru curent la ochi reprezintă un remediu accesibil și ieftin. Nu numai că ajută la relaxare, dar poate ajuta și la calmarea mai multor afecțiuni oculare. Ceaiul negru, ceaiul verde, ceaiul alb și ceaiul Oolong sunt considerate cele mai eficiente.

Unele studii științifice sugerează că ceaiul poate avea proprietăți vindecătoare pentru curent la ochi și poate reduce riscul de a dezvolta boli cronice. Pe lângă faptul că un compres cu un pliculeț rece pe ochi contribuie la reducerea cercurilor întunecate de sub ochi, acestea calmează ochiul umflat de la curent. Ținerea unui pliculeț de ceai rece deasupra zonei afectate poate face ca vasele să se îngusteze și să trateze afecțiunea. Astfel, o compresă rece cu pliculețe de ceai poate îmbunătăți aspectul de umflare a ochiului și pentru ulcior.

ochiul rosu din cauza curentului al unei persoane
Mulți medici sugerează să aplicați comprese din ceai care conțin polifenoli

Ceai pentru curent la ochi. Cum să calmezi mucoasele inflamate

Ochiul roz, sau conjunctivita, apare atunci când membranele mucoase devin inflamate și umflate. O compresă rece din pliculețe de ceai poate ajuta la atenuarea uscăciunii și a inflamației cauzate de curent. Atât pliculețele reci, cât și compresele calde contribuie la reducerea inflamației.

Diferite tipuri de ceai pot avea beneficii diferite pentru sănătatea ochilor. Ceaiurile negre, verzi și albe conțin antioxidanți și cofeină care pot ajuta la unele afecțiuni ale ochilor, precum curentul.  În timp ce ceaiurile din plante pot calma iritația și inflamația ochilor provocate de același motiv.

persoana care tine un servetel la ochiul curentat
Ochiul roz, sau conjunctivita, apare atunci când membranele mucoase devin inflamate și umflate

Uneori, ochiul poate fi umflat și din cauza blefaritei, această afecțiune se referă la inflamația pleoapelor din cauza bacteriilor, a mătreții scalpului sau a problemelor cu glandele sebale din pleoape. Ținerea unui pliculeț de ceai cald peste ochii închiși timp de cel puțin 1 minut poate slăbi fulgii care sunt lipiți de gene și poate preveni înfundarea glandelor de ulei sau pentru calmarea zbaterii ochiului.

Mulți medici sugerează să aplicați comprese din ceai care conțin polifenoli. Acesta include multe componente diferite, inclusiv epigalocatechin-3-galat. Astfel, unele cercetări sugerează că EGCG are efecte antiinflamatorii. Iar studiile suplimentare sugerează că polifenolii contribuie la calmarea arsurile cauzate de expunerea la soare, previne arsurile solare, vindeca rănile arsurilor și cicatricile. De asemenea, ceaiul verde poate fi mai eficient decât ceaiul negru datorită conținutului mai mare de polifenoli.

Care sunt cele mai indicate ceaiuri pentru a calma acest disconfort. Cum să efectuezi corect procedura

Cofeina din aceste ceaiuri are efecte pozitive pentru calmarea ochilor galbeni. Aplicarea cofeinei poate ajuta la îmbunătățirea elasticității pielii și la reducerea cercurilor întunecate. De asemenea, acest ingredient contribuie la reducerea umflăturilor și a pigmentării provocate de curentul la ochi.

barbat care are ochiul afectat de curent
Diferite tipuri de ceai pot avea beneficii diferite pentru sănătatea ochilor

 

Oamenii au folosit în mod tradițional ceaiul de mușețel pentru a ameliora infecțiile oculare, canalele lacrimale blocate și conjunctivita. Este bine să știi că la fel precum ceaiul negru care conține cofeină, cel verde este la fel foarte util pentru a reduce inflamația provocată de curentul la ochi.

Unii oameni cred că ceaiul de galbenele poate reduce umflarea și poate ajuta la creșterea țesuturilor noi. Cu toate acestea, există dovezi științifice limitate cu privire la utilizarea calendulei pentru sănătatea pielii și a ochilor spre deosebire de picăturile de ochi cu antibiotic. Însă, bătrânii folosesc această plantă foarte frecvent.

Pentru a face o compresă de ceai pentru curent la ochi rece sau caldă trebuie să înmuiați două pliculețe de ceai în apă fierbinte. După care scoateți lichidul din pliculețele de ceai. Pentru a le folosi ca o compresă caldă, așteptați să se răcească ușor. Pentru a le folosi ca compresă rece, răciți-le la frigider. Este bine să puneți pliculețele de ceai pe ochii închiși timp de până la 15 minute. Ochii sunt foarte sensibili, așa că oamenii ar trebui să fie întotdeauna precauți când folosesc pliculețe de ceai în acest scop. Nu utilizați niciodată plicuri de ceai fierbinte pe ochi.

femeie care se tine de ochi din cauza durerii
Uneori, ochiul poate fi umflat și din cauza blefaritei, această afecțiune se referă la inflamația pleoapelor din cauza bacteriilorAdauga un comentariu