Culinar

Ceaiul de pătrunjel elimină otrăvurile din corp şi spală rinichii

Publicat: 29 nov. 2019

Curăţarea rinichilor este importantă pentru menţinerea unui echilibru adecvat de lichide/minerale în corp. Această metodă ajuta de asemenea la reglarea tensiunii arteriale şi la filtrarea toxinelor din sânge, pentru ca rinichii să funcţioneze mult mai bine.

Pătrunjelul nu este doar o plantă cu proprietăţi diuretice puternice, ci şi un aliment extrem de nutritiv, bogat în fitonutrienti care tonifică rinichii. Diureticele sunt substanţe care reduc volumul de lichid din corp prin creşterea ratei de urină eliminată. Pătrunjelul ajuta atât la spălarea rinichilor de săruri şi deşeuri dăunătoare, cât şi la eliminarea bacteriilor şi a germenilor.

Ceai de pătrunjel – reţeta

Ceaiul de pătrunjel se prepară foarte uşor. Spălaţi 1 mănunchi (o legătură) de pătrunjel cu apă fierbinte şi tăiaţi-l mărunt, apoi puneţi-l la fiert cu ¼ litru de apă timp de 10 minute. Strecuraţi ceaiul într-o sticlă, şi păstraţi-l la frigider. Se bea câte 1 pahar de ceai de pătrunjel pe zi.

Ceaiul se poate prepara şi din rădăcina sau frunze uscate de pătrunjel, câte 2 g infuzat în 150 ml de apă fierbinte. Acesta se bea de 3 ori pe zi. Dacă se prepară din seminţe, se foloseşte 1 g de seminţe la fiecare cană cu apă.

Efectele consumului de ceai de pătrunjel

Efectele diuretice puternice ale pătrunjelului se datorează prezenţei a doua ingrediente – apiol şi miristicin, regăsite în cantităţi mari în rădăcină şi în frunzele plantei. Un studiu publicat în Jurnalul de Etnofarmacologie în martie 2002 a arătat ca şobolanii care au băut extract de seminţe de pătrunjel au eliminat o cantitate de urină semnificativ mai mare în 24 de ore decât şobolanii care au băut doar apă.

Agenţia Germană a Comisiei Europene susţine utilizarea pătrunjelului ca tratament naturist pentru eliminarea pietrelor la rinichi.

Precauţii ale consumului de ceai de pătrunjel

Femeile gravide trebuie să evite ceaiul de pătrunjel, deoarece în doze mari poate provoca contracţii uterine sau palpitaţii la făt. Persoanele care iau litiu nu trebuie să consume pătrunjel fără acordul medicului.loading...

Adauga un comentariu