Plante medicinale

Ceaiul de rozmarin, ideal pentru creier, digestie, boli de inima si cancer

Publicat: 13 oct. 2015
7
Ceaiul de rozmarin este un ajutor pentru digestie, imbunatateste functiile cognitive si actioneaza ca antioxidant, protejand organismul de boli ale inimii si chiar de cancer.
Ceai de rozmarin pentru creier
Rozmarinul imbunatateste circulatia sangelui catre creier si ajuta la prevenirea bolilor precum Alzheimerul. Antioxidantii din planta protejeaza neuronii impotriva problemelor cauzate de radicalii-liberi, potrivit divahair.ro. De asemenea, simpla consumare a ceaiului de rozmarin contribuie la imbunatatirea vitezei de memorare in randul varstanicilor.

Ceaiul de rozmarin, un foarte bun sedativ 

Ceai de rozmarin pentru digestie
In mod traditional, rozmarinul a fost utilizat pentru a calma disconfortul digestiv si indigestiile. De asemenea, planta mai este recomandata in dispepsie, ori in complicatii digestive spasmodice precum gazele sau problemele vezicii biliare.
Ceai de rozmarin pentru par
Studiile in domeniu demonstreaza ca ceaiul de rozmarin poate fi folosit pentru clatirea parului, rezultand astfel un scalp mai sanatos. In plus, ceaiul stimuleaza si cresterea parului. De asemenea, daca amesteci ceaiul de rozmarin cu borax vei obtine o solutie pe care o poti folosi pentru problemele cauzate de matreata.
Ceai de rozmarin pentru eczeme
Rozmarinul poate ajuta in tratarea eczemei. Tamponeaza de doua-trei ori pe zi cu o discheta demachinata imbibata in ceai de rozmarin locul cu eczema, iar in scurt timp problema va disparea. De asemenea, rozmarinul stimuleaza circulatia sangelui si blocheaza infectiile secundare.
Adauga un comentariu