Sanatate

Ceaiul de scorțișoară și dafin te poate ajuta să slăbești! Iată care sunt contraindicațiile acestei băuturi

Publicat: 05 aug. 2022
o ceașcă transparentă de ceai cu scorțișoară
Atât scorțișoara, cât și dafinul stimulează arderea grăsimilor și îmbunătățește digestia.

Ceaiul de scorțișoară și dafin te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus, dar știai câte contraindicații prezintă? Află, în acest articol, care sunt categoriile de persoane care nu pot consuma această băutură miraculoasă.

Ceaiul de scorțișoară și dafin este recunoscut pentru rezultatele sale în ceea ce privește curele de slăbire. Atât scorțișoara, cât și dafinul stimulează arderea grăsimilor și îmbunătățește digestia. Mai mult, aceste două condimente, folosite adesea la gătit, au numeroase întrebuințări terapeutice, despre care vom vorbi în rândurile care urmează.

o ceașcă umplută cu ceai
Ceaiul de scorțișoară și dafin este recunoscut pentru rezultatele sale în ceea ce privește curele de slăbire.

Ceaiul de scorțișoară și dafin: Beneficii pentru sănătate și contraindicații

Ceaiul de scorțișoară și dafin poate avea atât beneficii, grație proprietăților antioxidante, antiinflamatoare și antifungice ale celor două condimente, cât și contraindicații. Iată care sunt acestea.

Beneficiile ceaiului de scorțișoară și dafin pentru organism

Este binecunoscut faptul că dafinul și scorțișoara mențin sănătatea inimii. Potrivit unui studiu, cele două condimente îmbunătățesc nivelul glicemiei și a profilului lipidic. Mai mult, băut regulat, acest ceai inhibă efectele dăunătoare ale radicalilor liberi, datorită conținutului ridicat de antioxidanți.

Consumat timp de 30 de zile (între una și trei căni pe zi), ceaiul de scorțișoară și dafin contribuie la scăderea riscului de apariție a diabetului de tip 2 și a bolilor cardiovasculare. De asemenea, această băutură ajută la creșterea colesterolului bun și la scăderea colesterolului rău, a trigliceridelor și a hipertensiunii arteriale.

Având efecte antiinflamatoare, ceaiul reduce și ameliorează inflamațiile din organism, fapt pentru care este folosit pentru combaterea durerilor de cap și a celor articulare. În plus, este util și pentru diminuarea durerilor menstruale.

Ceaiul de scorțișoară și dafin este puternic parfumat și, tocmai de aceea, are efecte relaxante și reconfortante. Reduce stresul și elimină stările anxioase. În cazul în care suferi de insomnii, apelează la ajutorul acestei băuturi și te vei putea bucura de un somn odihnitor.

Nu toată lumea știe, dar dafinul și scorțișoara sunt extrem de bune și pentru sănătatea părului. Cele două condimente au proprietăți antioxidante și antifungice și reduc infecțiile de la nivelul scalpului.

praf de scorțișoară și bețișoare
Ceaiul de scorțișoară și dafin este puternic parfumat și, tocmai de aceea, are efecte relaxante și reconfortante.

Contraindicațiile ceaiului de scorțișoară și dafin. La ce trebuie să fii atent?

Ceaiul de scorțișoară și dafin nu este indicat persoanelor alergice la aceste mirodenii. Mai mult, dacă este consumat în exces, dafinul poate determina apariția tulburărilor gastrice (greața și vărsăturile). Astfel că, acest ceai nu este recomandat persoanelor care se confruntă cu ulcer gastric sau gastrită.

În ceea ce privește scorțișoara, dacă este consumată în exces, poate fi toxică pentru organism, deoarece are în compoziție cumarină (o substanță toxică de natură vegetală).

Băutura nu este indicată nici femeilor însărcinate, dar nici celor care alăptează. Tototdată, dacă urmezi vreun tratament medicamentos, nu este bine să consumi acest ceai, fără să vorbești cu un medic mai întâi.

În final, ceaiul de scorțișoară și dafin poate duce la intoxicații, astfel încât este foarte important să ceri sfatul unui medic înainte de a-l consuma.

frunze de dafin
Dacă este consumat în exces, dafinul poate determina apariția tulburărilor gastrice (greața și vărsăturile).Adauga un comentariu