News Flash:

Ceaiul fierbinte creste riscul aparitiei cancerului de esofag

16 Octombrie 2010
625 Vizualizari | 0 Comentarii
Un studiu recent publicat de Jurnalul Medical Britanic evidentiaza ca riscul aparitiei cancerului de esofag poate fi crescut in cazul in care bei ceai foarte fierbinte, avand o temperatura de peste 70 grade Celsius.

Tumorile maligne de esofag determina o rata anuala a mortalitatii de 500.000 de persoane in intreaga lume; carcinomul scuamocelular de esofag fiind tipul cu cea mai mare prevalenta. In Europa si America este cauzat, in principal, de consumul de tutun si alcool si este mai frecvent la sexul masculin, insa consumul de bauturi fierbinti este, de asemenea incriminat. De aceea, se recomanda ingestia ceaiului dupa aproximativ 4 minute de la preparare, informeaza sciencedaily.com, citat de ziare.com. Studiul a fost realizat in nordul Iranului, in provincia Golestan. Aceasta regiune prezinta una dintre cele mai ridicate rate din lume a carcinomului scuamocelular de esofag insa consumul de alcool si tutun este scazut, iar femeile sunt mai predispuse la acest diagnostic decat barbatii. Consumul de ceai este larg raspandit, de aceea cercetatorii au investigat o posibila conexiune intre obiceiurile legate de ingestia ceaiului si riscul de cancer. Astfel, au fost inclusi in studiu 300 de subiecti diagnosticati cu tumora maligna de esofag si 571 persoane sanatoase. Aproape toti subiectii consumau zilnic ceai negru intr-o cantitate medie de 1 l/zi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1456 (s) | 22 queries | Mysql time :0.023544 (s)