Plante medicinale

Ceaiuri care scad colesterolul

Publicat: 11 iul. 2019
7

LDL colesterolul este catalog ca fiind „colesterolul rau” – niveluri crescute ale lui in sange duc la aparitia bolilor cardiovasculare. LDL colesterolul este unul din principalii factori implicati in infundarea arterelor si duce la aparitia unor placi grasoase in artere numite placi de aterom.

HDL colesterolul, sau „colesterolul bun”, in contradictie cu LDL colesterolul, poate preveni aparitia placilor de aterom si a bolilor cardiovasculare.

Ceai verde. Acest ceai are o valoare ridicata prin actiunea sa selectiva asupra colesterolului: scade nivelul de colesterol rau, dar nu „ataca” si colesterolul bun. Consumati 2-3 cani de ceai verde pe zi pentru echilibrarea colesterolului, daca suferiti de hipercolesterolemie.

Ceai de mesteacan. Are o eficienta crescuta atat in eliminarea colesterolului rau, cat si a acidului uric din sange. Ceaiul de mesteacan scade si tensiunea, fiind contraindicat persoanelor hipotensive. Se foloseste o lingurita de frunze la o cana de apa (infuzie).

Ceai de papadie. Fiind un bun depurativ, papadia impiedica trecerea colesterolului in sange. Asadar, chiar daca actiunea sa include si o componenta directa, de scadere a nivelului de colesterol, rolul ceaiului de papadie este in primul rand unul preventiv (acest ceai in primul rand impiedica marirea concentratiei de colesterol). In cazul papadiei, puteti folosi 2 lingurite de planta la o cana de apa.

Ceai de patlagina. Cunoscuta in primul rand pentru actiunea sa antibiotica, patlagina este foarte buna si in lupta activa impotriva colesterolului. Folositi o lingura de planta la 250-300 ml de apa.

Ceai de ghimbir. Ghimbirul contine substante care protejeaza intregul sistem cardiovascular si reduc nivelul total de colesterol, actionand in primul rand asupra colesterolului rau.





Adauga un comentariu