Remedii naturiste

Ceaiuri care te ajuta sa elimini calculii renali

Publicat: 27 apr. 2012
7

Doar cine a trecut printr-o colica renala stie cata suferinta poate provoca o piatra la rinichi, fie ea si de mici dimensiuni. Daca te-ai confruntat cu aceasta problema, trebuie sa fii precaut pe viitor, pentru ca riscul de a face o alta piatra este destul de mare.

Pentru a elimina pietrele la rinichi este important sa consumati 2 litri de apa si nu alte lichide pe zi. Fortati-va sa beti aceasta cantitate, daca nu prezentati alte afectiuni care va impiedica sa consumati lichide;

Restul de bauturi pot consta in consumul de anumite ceaiuri care faciliteaza eliminarea pietrelor la rinichi. Atentie! Aceste ceaiuri consumate in exces (mai mult de 3-4 cani pe zi, in functie de ceai) prezinta efecte exact invers: faciliteaza formarea pietrelor la rinichi prin alte substante pe care le contin si care se pot acumula la nivelul rinichilor.

Eliminarea unei pietre mari la rinichi poate cauza probleme daca determina retentie importanta de urina in rinichi, de aceea daca prezentati dureri importante este recomandat sa mergeti de urgenta la medic pentru efectuarea unei ecografii si luarea unor decizii.

Iata cateva ceaiuri care te ajuta sa elimini pietrele la rinichi, potrivit Kudika:

1. Ceai de cozi de cirese
Ceaiul de cozi de cirese este bogat in vitamina C dar si alte substante care au rol detoxifiant. Este recunoscut pentru proprietatile sale de a „dizolva” pietrele la rinichi, astfel ca acest ceai este indicat a fi consumat atat in cazul in care prezentati litiaza renala (pietre la rinichi sau chiar nisip la rinichi), dar in in preventia bolilor renale.

Consumati  2-3 cani de ceai pe zi, apoi apa pana la 2 litri de lichide pe zi.

2. Ceaiul de mesteacan
Este un bun diuretic, coleretic, antiseptic. Astfel ceaiul de mesteacan este util in infectiile la rinichi, in tratarea pietrelor la rinichi si a nisipului renal, dar si in tratarea bolilor cardiovasculare.

De asemenea, ceaiul de mesteacan scade colesterolul, fiind astfel important in preventia bolilor cardiovasculare. Creste usor imunitatea si are functie antiinflamatoare si antiseptica, luptand impotriva infectiilor. Ceaiul de mesteacan scade usor si concentratia acidului uric din sange, avand astfel functie de purificare in organism.

3. Ceaiul de matase de porumb
Este cunoscut inca din timpuri stravechi pentru proprietatile sale camante, antiinflamatoare si purificatore. Ceaiul de matase de porumb este utilizat cu succes in eleiminarea pietrelor la rinichi sau a nisipului la rinichi.

Este indicat si in prevenirea durerilor menstruale, dar si in perioadele de agitatie fiind un ceai cu efecte calmante.

4. Ceai de coada calului
Ceaiul de coada calului este considerat un adevarat panaceu: are roluri importante privind sistemul circulator, calmeaza arsurile la stomac, imbunatateste vederea, trateaza pietrele si nisipul la rinichi.

Ceaiul de coada calului este recomandat in litiaza si microlitiaza renala pana la 3 cani pe zi.

5. Ceaiul de macese
Prezinta numeroase beneficii pentru sanatate, fiind util atat in eliminarea pietrelor sau nisipului la rinichi cat si in alte numeroase afectiuni.

Sursa: Kudika

Adauga un comentariu