Stiri si curiozitati

Ceaiuri pentru plămâni – Cele mai eficiente metode naturale pentru sistemul respirator

Publicat: 27 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceaiuri pentru plămâni - Cele mai eficiente metode naturale pentru sistemul respirator
Romanii apeleaza in unele situatii la ceaiuri pentru plamani

Atunci când întâmpină probleme cu sistemul respirator, multe persoane apelează la ceaiuri pentru plămâni. Cele mai răspândite probleme pentru care românii apelează la metodele naturale sunt bronșita sau tusa iritantă. Pentru a ne ține plămânii sănătoși trebuie să adoptăm anumite obiceiuri. Cel mai indicat este să renunțăm la fumat, să evităm mediile toxice sau poluate și să facem mișcare.

Unele ceaiuri ne ajută să ne întărim sistemul imunitar și plămânii.

Cele mai eficiente ceaiuri pentru plămâni

Plămânii sunt adesea afectați de afecțiuni precum bronșita, astmul sau anumite infecții ale căror tratament medicamentos este extrem de costisitor. Pe lângă recomandările medicilor, putem însă apela și la unele metode naturale care au un efect la fel de benefic.

Ceaiul de busuioc este un bun medicament pentru plămâni deoarece are un efect antiseptic și înlătură excesul de mucus de pe plămâni. Busuiocul conține taninuri, mucilagii şi ulei esenţial, fiind de un real ajutor în tulburările căilor respiratorii.

Acesta se prepară dintr-o lingură de frunze și flori care trebuiesc opărite în 250 de ml de apă. Se recomandă câte o cană din acest ceai după mesele principale ale zilei.

O altă variantă este ceaiul de măceșe. Acesta ajută la îmbunătățirea circulației la nivelul plămânilor. Pentru prepararea ceaiului de măceșe avem nevoie de două linguriţe de măceşe şi câte una de seminţe de pătrunjel şi rostopască la două căni de apă clocotită.

Această cură trebuie urmată timp de șase săptămâni când trebuie consumate două căni pe zi, înainte de masă.

Ceaiul de cimbru are și el un efect extrem de benefic pentru plămâni. Acesta conține ulei volatil, taninuri, mucilagii şi substanţe amare, care ameliorează simptomele bronşitelor acute, a virozelor respiratorii şi a tusei.

Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă fierbinte. Se consumă două căni pe zi.

Fie că vă place aroma ușoară florală sau preferați gusturile puternice precum cafeaua, ceaiul de păpădie are ceva pentru toată lumea. Ceaiul de păpădie este un ceai din plante obținut din diferite părți ale plantei de păpădie. Este cunoscut sub numele de Taraxacum officinale și are efecte miraculoase asupra organismului.

Beneficiile celor mai populare sortimente de ceai

Ceaiurile sunt folosite pentru mai multe afecțiuni. Cele mai folosite sortimente sunt cele de mentă, mușețel sau ceaiul verde.

Iată care sunt principalele beneficii ale celor mai populare ceaiuri.

Ceaiul de mușețel: se spune că este calmant și relaxant; în plus, cecetatorii au descoperit că infuzia de mușețel are efecte antimicrobiene și îmbunătățește circulația.

Menta: are proprietăți antioxidante, antialergenice și luptă bine cu virușii.

Hibiscus: o ceașcă cu ceai de hibiscus reduce presiunea arterială.

Ceaiul verde: ajută sistemul digestiv și este o băutură de nădejde în curele care au scop pierderea unor kilograme în plus.

Ceaiul negru: îmbunătățește funcțiile creierului, ajută la concentrare (taninul din funzele de ceai verde este responsabil pentru acest efect). În plus, el ne protejează de bacteriile care cauzează boli ale gingiilor și carii.

La fel ca și în exemplele de mai sus, multe ceaiuri pentru plămâni pot avea efecte benefice asupra organismului nostru. Atenție! Acest articol are scop pur informativ. În cazul în care suferiți de o afecțiune gravă consultați de urgență medicul.

Adauga un comentariu