Sanatate

Ceaiuri pentru scăderea VSH. Leacuri din bătrâni pentru o problemă frecventă

Publicat: 29 iul. 2022
o ceașcă transparentă de ceai
Medicii sunt de părere că valoarea crescută a VSH-ului este specifică poliartritei reumatoide.

Cauți ceaiuri pentru scăderea VSH? Ai nimerit cum nu se poate mai bine! În articolul de astăzi, ți-am pregătit câteva ceaiuri care să te ajute în legătură cu această problemă frecventă.

VSH (Viteza de Sedimentare a Hematiilor) reprezintă o analiză de sânge, capabilă să dezvăluie activitatea inflamatorie din organism. Această analiză este indicată pentru a măsura rapiditatea cu care globulele roșii se sedimentează în tubul de testare, pe parcursul unei ore. Testul VSH este extrem de util în diagnosticarea mai multor tipuri de afecțiuni inflamatorii, contribuind, totodată, la monitorizarea acestora.

De precizat este că valoarea VSH crește semnificativ la o zi de la declanșarea inflamației acute și scade în scurt timp după ce inflamația dispare. În cazul în care pacienții se confruntă cu inflamații cronice, VSH are o valoarea crescută constantă.

un chimist cu o eprubetă cu sânge
VSH (Viteza de Sedimentare a Hematiilor) reprezintă o analiză de sânge, capabilă să dezvăluie activitatea inflamatorie din organism.

Ceaiuri pentru scăderea VSH. Iată recomandările specialiștilor

Medicii sunt de părere că valoarea crescută a VSH-ului este specifică poliartritei reumatoide, dar și altor maladii reumatologic-inflamatorii de tip autoimun. Astfel că, singura soluție este tratamentul de fond și nu remediile naturiste.

Cu toate acestea, sunt multe persoane care se bucură de beneficiile ceaiurilor din plante. Acestea ajută pacinții să treacă mai ușor prin boală și chiar contribuie la menținerea unui tonus ridicat. Iată care sunt ceaiurile care pot ajuta la scăderea VSH-ului.

Ceaiul de turmeric

Turmericul este cunoscut pentru numeroasele beneficii pentru sănătate, fiind supranumit „condimentul de aur”. Este utilizat încă din cele mai vechi timpuri în medicina ayurvedică din Asia.

Ingredientul activ din turmeric este curcumina, recunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare, antibacteriene și antioxidante.

Prin urmare, turmericul este un condiment bun la toate, inclusiv pentru preparaea ceaiurilor. Acesta ameliorează durerile provocate de afecțiunile inflamatorii.

o ceașcă de ceai de turmeric
Turmericul este cunoscut pentru numeroasele beneficii pentru sănătate, fiind supranumit „condimentul de aur”.

Cauți ceaiuri pentru scăderea VSH? Încearcă ceaiul verde

Ceaiul verde are efect antiinflamator, grație polifenolilor pe care îi conține. Acesta are rolul de a preveni inflamațiile și de a reduce simptomele bolilor cronice, cum sunt inflamațiile intestinale, bolile de inimă, Parkinson sau Alzheimer.

o ceașcă de ceai verde
Ceaiul verde are efect antiinflamator, grație polifenolilor pe care îi conține.

Ceaiul de fenicul

Feniculul este o sursă extraordinară de vitamine, minerale și antioxidanți. Este utilizat în scopuri terapeutice pentru multe afecțiuni, ameliorând nervozitatea și flatulența. Mai mult, feniculul este afrodisiac și laxativ.

Consumul de ceai de fenicul are proprietăți antiinflamatoare și antiseptice, ameliorând durerile de orice fel.

o ceașcă de ceai de fenicul
Feniculul este o sursă extraordinară de vitamine, minerale și antioxidanți.

Ceaiul de ghimbir, pe lista ceaiurilor pentru scăderea VSH

Asemenea turmericului, și ghimbirul este renumit pentru numeroasele beneficii pentru sănătate. Este folosit de mii de ani, datorită conținutului bogat de vitamine, minerale, antioxidanți și uleiuri volatile.

Ceaiul de ghimbir este un antiinflamator natural, cu efecte extraordinare în reducerea și ameliorarea durerilor și a inflamației.

Băute zilnic, aceste ceaiuri pot face minuni! Bineînțeles, pentru ca acest lucru să se întâmple, este necesar să consumi alimente sănătoase, care scad viteza de sedimentare a hematiilor.

o ceașcă de ceai de ghimbir
Ceaiul de ghimbir este un antiinflamator natural, cu efecte extraordinare în reducerea și ameliorarea durerilor și a inflamației.Adauga un comentariu