News Flash:

Cealalta blondina a lui Carol Stanciu

20 Noiembrie 2005
1415 Vizualizari | 0 Comentarii
•Cuibarita la sanul fostului rector Stanciu, cealalta blondina de la UMF, Gabriela Marinescu, incaseaza sute de milioane lei in urma unor cursuri postuniversitare care au revolutionat specialistii in domeniu •Cursul Managementul institutiilor publice, semnat de aceasta, este de fapt o copie a unor paragrafe din lucrarile unor specialisti din strainatate •Gabriela Marinescu s-a perindat pe la toate universitatile din Iasi, de unde a plecat din cauza comportamentului deviant si a consumului de alcool, care aducea atingere corpului profesoral din institutiile de invatamant •Prof. univ. Nica Panainte de la Universitatea Al. I. Cuza i-a respins teza de doctorat deoarece nu corespundea unor exigente academice

Dupa ce s-a perindat prin toate universitatile din Iasi, de stat si private, mai putin Universitatea Al. I. Cuza, Gabriela Marinescu a reusit sa se cuibareasca la sanul fostului rector Carol Stanciu de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr. T. Popa. Printre calitatile care au recomandat-o pe Marinescu alaturi de fostul rector trebuie amintit faptul ca este blonda, o culoare preferata de Stanciu. Om cu suflet sensibil cand este vorba de a primi ceva in schimb atunci cand face un serviciu unei persoane, Carol Stanciu a angajat-o pe Gabriela Marinescu la Facultatea de Bioinginerie, unde sustine cursuri postuniversitare privind managementul institutiilor publice. In scurt timp, sprijinita de ex-rectorul Stanciu, care nu a uitat serviciile oferite de Gabriela Marinescu, a ajuns sa faca legea in facultate, bineinteles si cu sprijinul prorectorului Florin Topoliceanu, de la aceeasi facultate. Cu o puternica putere de convingere, Marinescu a reusita sa convinga oameni importanti din institutii publice cum ar fi Inspectoratul de Politie, Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Iasi, Directia Regionala Vamala Iasi, sa se inscrie la aceste cursuri, desi legea prevede ca functionarii publici sa faca acest curs postuniversitar cu o durata de cel putin doi ani. Unii dintre functionarii publici din institutiile mentionate au urmat aceste cursuri la Universitatea Al. I. Cuza, organizate conform legislatiei in vigoare. Cursurile postuniversitare organizate de Gabriela Marinescu au o durata de maximum un an.

Curs copiat dupa autori straini

Sub semnatura Gabrielei Marinescu a aparut un curs postuniversitar intitulat Managementul institutiilor publice, tiparit la editura UMF. Cursul, care contine aproximativ 400 de pagini, nu este altceva decat o selectare a unor paragrafe din mai multe lucrari de specialitate ale unor autori straini. Practic, Gabriela Marinescu a intocmit un curs din colaje cu exprimare vizuala, un fel de macheta de curs. Surprinzator, coperta este semnata de Raluca si Alexandra Marinescu, fiicele acesteia, una dintre fete fiind minora. Tehnoredactarea cursului apartine lui Sorin Marinescu, fostul sot al Gabrielei Marinescu. Din acest curs, profesorul Gabriela Marinescu, care a primit acest grad didactic de la fostul rector Stanciu, preda functionarilor publici. Cu aceste improvizatii, aceasta a reusit, timp de aproximativ 4 ani, sa incaseze sute de milioane lei de la universitatea ieseana. Un an intreg, Gabriela Marinescu a fost singurul profesor al acestui curs postuniversitar. De fapt, cursul a avut mai multe capitole grupate intr-un plan de invatamant impropriu. Profesorul Marinescu a creat impresia ca sunt mai multe discipline, tocmai pentru a duce in eroare cursantii. Tot Gabriela Marinescu a fost cea care a sustinut si aplicatiile practice, si referatele de specialitate si colocviu organizat la finalul cursului. Dupa absolvirea cursului, Marinescu elibereaza un certificat de absolvire. In schimb, Universitatea Al. I. Cuza elibereaza la sfarsitul cursurilor postuniversitare cu durata de minimum doi ani o diploma recunoscuta de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Conform specialistilor in domeniu, acest curs nu-si avea rostul la UMF.

Teza de doctorat i-a fost respinsa

Gabriela Marinescu a absolvit Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii Al. I. Cuza in anul 1982 ca sef de promotie. Dupa absolvire s-a angajat la Trustul de Constructii Locale, iar dupa 3 ani si-a luat zborul la Institutul Politehnic, deoarece tinea cu orice pret sa devina cadru didactic. Nici aici nu a facut multi purici, dupa care este regasita pe lista de plata a Universitatii Petre Andrei. La scurt timp si-a facut bagajele si a plecat la Universitatea Gh. Zane si de aici, intr-un final, la Universitatea de Medicina. Conform informatiilor detinute in prezent, Gabriela Marinescu a fost nevoita sa plece din aceste institutii din cauza consumului de alcool si a comportamentului deviant, care aducea atingere corpului profesoral din unitatile de invatamant mentionate. La Facultatea de Bioinginerie a gasit mediul propice comportamentului sau. In anul 1999, Marinescu se inscrie la doctorat, unde il are ca indrumator pe prof. univ. Nica Panaite, de la Universitatea Al. I. Cuza. Crezand ca farmecele personale isi vor pune amprenta si aici, Gabriela Marinescu a fost convinsa ca va trece foarte usor peste acest examen. Prof. univ. Nica Panaite i-a respins insa teza de doctorat pe motiv ca nu corespunde unor exigente academice. Vazand ca nu are sorti de izbanda, femeia si-a cerut transferul pentru a-si sustine teza de doctorat intr-un alt oras unde sa poata gasi un personaj care sa nu tina seama de continutul tezei. Intr-adevar, aceasta a gasit acel personaj si a reusit sa-si ia doctoratul. Majoritatea specialistilor in domeniu care au urmarit evolutia Gabrielei Marinescu sustine ca aceasta a ramas doar la stadiul in care a absolvit facultatea, chiar daca a terminat sef de promotie.
Magda OLTEANU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1363 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013924 (s)