Sfaturi pentru casa si gradina

Ceasul chinezesc nu da gres – Aflati ce organe din organismul dumneavoastra nu functioneaza optim

Publicat: 28 mart. 2018

Te-ai intrebat vreodata de ce energia corpului si starea de spirit pot fluctua atat de des intr-o zi?  In timp ce hormonii si dieta joaca un rol important, ritmul cotidian este exemplificat printr-o harta care explica cum organele corpului si meridianele energetice sunt legate intre ele. Ceasul energetic al corpului uman descrie cum energia afecteaza fiecare organ al corpului in anumite momente pe parcursul zilei. Odata la doua ore energia se muta la un alt organ, indicand maximul energetic. Cand un organ este la apogeu, organul opus se afla la cel mai mic nivel energetic.

Ceasul energetic al corpului uman ne ajuta sa intelegem cand si de ce este bine sa faci miscare, sa mananci, sa te odihnesti sau sa dormi. Fiecarui organ este asociat un element. In felul acesta poti intelege mai bine nivelul emotiilor sau a disconfortului.

Program de activitate zilnic

(3 am – 5 am) – Plamani
Metal: autoconservare, tristete
Odata ce se termina ciclul de somn, organismul trebuie sa se mentina cald pentru a usura activitatea plamanilor. Respiratia profunda va ajuta nervii si te bindispune pentru a-ti face exercitiile de dimineata.

(5 am- 7am) – Intestinul gros
Metal: productiv, apatic
Dimineata este momentul optim pentru a elimina toxinele, facand dus sau consumand cat mai multa apa. Evita consumul de cafea si mergi la o plimbare.

(7 am – 9 am) – Stomacul
Pamant: expansiv, oprimat
Daca obisnuiesti sa mananci foarte mult la micul dejun, ar fi bine sa-ti optimizezi digestia. Consuma la primele ore ale diminetii alimente bogate in fibre, proteine si grasimi sanatoase.

(9 am- 11 am) – Pancreasul si splina
Pamant: onest, increzator sau obsesiv, plin de regrete
In acest interval enzimele naturale sunt implicate in metabolizarea alimentelor. Intreg procesul creaza energie pentru tot restul zilei. Potrivit Ceasului energetic al corpului, splina este un organ ce formeaza anticorpi pentru a lupta impotriva infectiilor. Acest moment al zilei este unul ideal pentru a face exercitii fizice ori pentru a rezolva cat mai multe sarcini.

(11 am – 1 pm) – Inima
Foc: vesel, eficient sau incarcat de vinovatie, disperat
In aceasta parte a zilei este bine sa consumam alimente cat mai sarace in grasimi si calorii. O ceasca de ceai ori un somn la pranz sunt indicate.

(1 pm – 3 pm) – Intestinul subtire
Foc: uituc, agitat
Pana la aceasta ora, alimentele consumate in prima parte a zilei vor fi digerate si asimilate de organism. Poti folosi acest interval pentr a-ti rezolva unele indatoriri la munca sau acasa.

(3 pm – 5 pm) – Vezica urinara
Apa: letargic sau increzator, calm
Deseurile metabolice lichide sunt acum in curs de pregatire in sistemul de filtrare a rinichilor pentru eliberarea lor. Este o perioada buna pentru studiu sau punerea la cale a unor proiecte. Consumul de apa sau de ceai este indicat pentru a continua eliminarea deseurilor.

(5 pm – 7 pm) – Rinichii
Apa: rational ori singuratic si nesigur
La 17:30, eficienta cardiovasculara si forta muscular se afla la nivelul maxim. O cina saraca in calorii si grasimi, asociata cu exercitii fizice, vor asigura circulatia sangelui la nivel maxim, inainte de a te relaxa seara.

(7 pm – 9 pm) – Pericardul
Foc: sociabil, fericit sau deprimat
Presiunea sangelui este la nivelul maxim la 19:30, de aceea un masaj, o intindere a muschilor sau citirea unei carti vor semnala organismului ca e timpul sa se odihneasca. Acest interval este unul bun si pentru relatii intime.

(9 pm – 11 pm) – Tripla incalzire
Foc: minte sabila ori indignat
Sistemul nostru endocrin lucreaza pentru a crea un echilibru. Acest interval este ideal pentru a adormi si pentru a-i oferi organismului odihna de care are nevoie.

(11 pm – 1 am) – Vezica biliara
Lemn: curajos sau indecis
Bila ajuta la absorbtia grasimilor, in timp ce organismul se odihneste. Potrivit medicinei chineze, energia yang creste in timp ce dormi. Aceasta se va activa de indata ce-ti vei incepe ziua.

(1am – 3 am) – Ficat
Lemn: ambitios sau furios, frustrat
In timp ce dormi, ficatul se ocupa de eliminarea toxinelor din sange. Problemele cu somnul pot fi cauzate de functionarea impropie a ficatului.loading...

Adauga un comentariu