Local

Ceasuri de mii de euro, „uitate” in Magazinele de tip Amanet din Iasi! Nimeni nu se atinge de ele

Publicat: 04 oct. 2016
1

Cea mai simpla metoda de a obtine bani in scurt timp se gaseste in magazinele de tip amanet din Iasi. De la electronice si bijuterii pana la ceasuri de lux, orice se poate amaneta. Exista si ieseni care au lasat in magazinele de timp amanet ceasuri de lux care au preturi destul de piperate. O parte dintre ele au fost lasate de proprietari luni bune in magazin, iar mai apoi au fost scoase la vanzare. Nu si-au gasit insa cumparatori, din cauza pretului.

Astfel, in unele magazine de tip amanet din Iasi exista ceasuri care valoreaza cateva mii de euro, o parte din ele fiind chiar din aur masiv. Daca am compara pretul unui astfel de ceas dintr-un magazin de specialitate si un amanet, am observa o diferenta destul de consistenta.

Astfel, un ceas Rolex nou din aur se vinde cu peste zece mii de euro, insa intr-un amanet din Iasi se poate achizitiona la 20.000 de lei. Chiar si asa, acel ceas sta in magazin de cateva luni. Sunt putini ceasornicari in Iasi care stiu sa estimeze exact valoarea unui astfel de ceas, de aceea, de cele mai multe ori, cel care amaneteaza primeste pe ceas cat valoreaza aurul pe care il contine. Practic, daca un ceas Rolex din aur care cantareste 120 de grame va fi evaluat intr-un amanet calculand valoarea gramului de aur, asta nu inseamna ca valoarea ceasului este stabilita corect.

Nu doar ceasurile Rolex au preturi piperate in magazinele de tip amanet din Iasi. Orice ceas facut din aur este evaluat aproximativ la fel, de firma nu se tine prea mult cont. Asta nu se intampla insa si cu ceasurile care au preturi cuprinse intre 100 si 2.000 de lei. Acestea sunt evaluate in functie de model si de stare, iar cel care amaneteaza primeste de regula jumatate din pretul din magazin, insa exista cazuri in care poate primi mai mult de atat.

„Ceasurile scumpe raman multa vreme in magazinele noastre. De regula, cei care amaneteaza lucruri scumpe vin imediat dupa ele. Sunt imprumuturi pe termen foarte scurt”, a spus un vanzator.

Adauga un comentariu