Secretele istoriei

Ceausescu nici n-a stiut ce l-a lovit, pentru ca ceea ce s-a-ntamplat era stabilit inca din 1947

Publicat: 28 ian. 2019

Cu ocazia prezentarii, la Suceava, a volumului ”Iulian Vlad – confesiuni pentru istorie”, scriitorul Aurel Rogojan, fost director de cabinet al sefului Departamentului Securitatii Statului intre 1987 – 1989, a raspuns unor intrebari din public despre contextul politic intern si extern existent in Romania, inaintea evenimentelor din decembrie 1989.  

Iata cateva dintre declaratiile lui Rogojan, conform ZdpN.ro:

Confruntarea Vest – Est: “Multa lume intreaba voi, ofiterii de informatii n-ati stiut, n-ati putut sa faceti nimic ? Problema nu a fost ce s-a-ntamplat, ci cum s-a-ntamplat, pentru ca ceea ce s-a-ntamplat era stabilit inca din 1947. Tarile vestice si Statele Unite au hotarat ca singura cale pentru scoaterea capitalismului din criza este distrugerea cu orice pret a comunismului, prin utilizarea de practici oculte. A urmat un razboi secret economic, dar si politic. SUA au actionat pentru destabilizarea URSS, RFG si Anglia s-au concentrat pe RDG, Polonia si Cehoslovacia, iar Franta, Olanda si Italia au avut ca tinte Romania, Ungaria si Bulgaria”.

Interesul Rusiei in Romania: “Se actioneaza pervers si perseverent impotriva unitatii nationale romanesti. Moscova sprijina, peste Prut, un curent unionist care vizeaza crearea Moldovei Mari, cu elemente geopolitice de santaj. Acest lucru l-a spus de cel putin 6 ori Vladimir Putin. El a atras atentia ca Transilvania poate fi decupata de pe harta Romaniei, ca probleme exista si cu Dobrogea, si cu Banatul…”

Starea de sanatate a lui Ceausescu: “Ceausescu a fost de doua ori in coma diabetica, avea antecedente, mult nu cred ca putea sa o mai duca, l-a repus pe picioare profesorul Mincu. Dar nenorocirea mare era ca era pregatita Elena Ceausesscu sa preia puterea, cu Nicusor (Ceausescu, fiul presedintelui – nr.) secretar adjunct”.

Relatia Ceausescu – Iulian Vlad: “Iulian Vlad i-a prezentat lui Nicolae Ceausescu realitatea bruta a ceea ce se intampla in tara, despre conditiile grele de viata. Exagerarile economice ale lui Ceausescu aveau o motivatie – intrau in statisticile internationale si permiteau BNR sa mentina un curs valutar fortat, erau 3 cursuri valutare, de 6, de 12 si altul de 19 lei la dolar”.

Moartea generalului Milea: “A fost un profesionist militar desavarsit, dar, in momente in care trebuia sa actioneze ca un ministru si ca general, a actionat ca un soldat. Moartea lui a ramas un mister deoarece ( pe ton ironic – n.r. ) pistolul i-a fost dat de capitanul Tufan de la Ministerul Apararii Nationale”.

Adevarul despre revolutia ‘89: “Lucrurile mari si grave se fac fara probe, i se pune presedintelui unei mari puteri in fata un document, il citeste si face …. (da din cap de sus in jos – n.r.). Documentul ramane asa, neavizat, nesemnat, cand il gaseste cineva in arhiva nu e nimic pe el. Multe chestiuni tin de retelele oculte la nivel mondial, care sunt niste realitati. Multe sanse vom avea cand minutele convorbirilor la nivel inalt vor fi facute publice, dar o informatie secreta poate fi clasificata si 90 de ani…”

Previziuni despre politica mondiala: “NATO are tinte resursele Siberiei si incorsetarea Chinei. Nu stiu in ce masura putem vorbi de un scut al pacii. Din cand in cand, in Rusia, apare un lider care o ridica si atunci surprizele s-ar putea sa fie catastrofale. Dupa cum catastrofale s-ar putea sa fie si surprizele din partea Chinei, care este cel mai mare creditor al intregii lumi”.loading...

Adauga un comentariu