Secretele istoriei

Ceausescu se intorcea rareori cu mana goala din vizitele pe care le facea in strainatate. Iata ce cadouri primea dictatorul!

Publicat: 12 iun. 2019
3

Rareori se intampla ca din vizitele pe care le facea in strainatate, Ceausescu sa se intoarca cu mana goala. Cele mai cunoscute cadouri primite de dictator sunt doua automobile, un Buick si un Paykan Hilman Hunter.

Dupa o vizita in Iran, in garajul lui Nicolae Ceausescu a ajuns un Paykan Hillman-Hunter. Vizita a avut loc in perioada in care in Iran se produceau sub licenta autobuze Mercedes, iar iranienii erau extrem de interesati de ceea ce producea piata romaneasca.

In 2014, automobilul fabricat in 1974 a fost scos la licitatie si cumparat de un cuplu din Germania cu aproape 40.000 de euro. Modelul Paykan Hilman Hunter avea la bord doar 2.600 de kilometri.

In anul 1976, Ceausescu a primit de la fostul presedinte american Richard Nixon un Buick Electra. Modelul a fost fabricat in 1974 si avea un motor pe benzina de 7,4 litri. Acesta consuma pana la 30 de litri de benzina la suta de kilometri.

Automobilul a ajuns la un colectionar din Romania care l-a scos la vanzare in anul 2008 pentru suma de 40.000 de euro, scrie adevarulfinanciar.ro.
Adauga un comentariu