Gadgeturi

Cei de la Toshiba vor sa cucereasca Europa cu produse fantastice

Publicat: 27 mart. 2012

Japonezii de la Toshiba au prezentat in cadrul evenimentului Toshiba World 2012, organizat anul acesta in Germania, la Bonn, cele mai noi produse ale lor printre care se numara cea mai subtire tableta din lume, cel mai usor ultrabook din lume si primul televizor 3D de mari dimensiuni care nu necesita ochelari.

Japonezii de la Toshiba au ales sa isi prezinte anul acesta cele mai noi produse (tablete, camere video, laptopuri si televizoare) in fosta sala de plen a vechiului Parlament din Bonn. Niponii si-au propus sa cucereasca, atat Europa de Vest, cat si pe cea de Est cu noile produse, Alan Thompson, presedintele Toshiba Europa, declarand ca va acorda si mai mult suport partenerilor.

In ceea ce priveste noile produse, la capitolul tablete japonezi au un portofoliu foarte interesant. Astfel, pe langa tableta AT200, cea mai subtire din lume, prezentata in premiera la Consumer Electronic Show din Las Vegas (10-13 ianuarie), Toshiba a mai lansat o tableta de 7,7 inch (19,6 cm) cu ecran OLED si una de 13,3 inch (33,8 cm). Japonezii nu au prezentat o lista cu caracteristicile acestor tablete, insa am aflat ca cea de 7,7 inch va fi lansata pe piata la finele anului, in timp ce despre modelul de 13,3 nu se stie decat ca are incorporat un tuner DVB-T si este extrem de usoara.

Tableta de 10,1 inch, AT200, are un procesor de 1,2 Ghz, capacitate de stocare de 16 sau 32 de GB, doua camere foto de 5 MP, respectiv 2 MP si o grosime de doar 7,7 mm. Tableta ruleaza sistemul de operare Android si are un pret de pornire de 530 de dolari, peste Ocean.

Camera video de 1,5 inch

La Bonn, japonezii au venit cu mai multe modele de camere video, insa cel care ne-a atras atentia a fost Camileo Clip. Aceasta camera video nu masoara decat 3,8 cm, insa este capabila sa filmeze la o rezolutie Full- HD, 1080p. Camileo Clip are un senzor CMOS de 5 MP, zoom optic 10x , stabilizator de imagine, detector de miscare, functii de inregistrare voce, de editare video si de recunoastere a fetei. In plus, camera e protejata impotriva socurilor si a apei.

Cel mai usor ultrabook

In ceea ce priveste laptopurile, Toshiba a prezentat o noua gama, atat pentru uz personal, cat si pentru afaceri. Specificatiile acestora reflecta cererea crescanda atat pentru aplicatii 2D si 3D pe computerele mobile, cat si pentru transfer de date rapid intre dispozitive si de pe Internet. Acest lucru este valabil pentru toate modelele de laptop-uri din seriile Satellite C, Satellite L si Satellite P, pentru sistemul de gaming Qosmio X870 si pentru noua serie de laptop-uri Satellite Pro destinate utilizatorilor profesionisti.

In plus, Satellite P850 este primul laptop Satellite de la Toshiba care ofera tehnologie 3D fara ochelari, permitand utilizatorilor sa se bucure de filme 3D fara sa poarte ochelari dedicati 3D. Laptopul are ecran de 15,6 inch, hard disk de 1 TB sau hibrid de 750 GB, Bluetooth 4.0, USB 3.0 si functii precum Sleep-and-Music sau Sleep-and-Charge, care permit utilizatorului sa asculte muzica la laptop de pe telefon, fara sa-l deschida sau sa incarce telefonul, de asemenea, fara sa deschida laptopul.

In acest segment vedeta incontestabila este evident ultrabookul Z830. Acest ultrabook este considerat cel mai usor din lume, cantarind doar 1,12 kg. Acesta este echipat cu cele mai noi procesoare Intel, hard discuri de tip SSD de 128 sau 256 GB, Bluetooth 3.0, USB 3.0 si sistem de operare Windows 7.

Noua gama de laptop-uri Toshiba va fi disponibila in Europa incepand cu al doilea trimestru al anului.

Primul televizor 3D fara ochelari

Generatia 2012 de televizoare de la Toshiba se remarca printr-un design deosebit, calitate foarte buna a imaginii si solutii variate de conectare pentru divertisment multimedia diversificat. Toshiba a prezentat noi modele de televizoare LED compacte si televizoare Full HD cu 3D. Unele vin cu DVD player incorporat precum seria DL, altele se conecteaza la internet precum seria VL963, dar cel mai impresionant este modelul 55ZL2G, care are o diagonala de 140 de cm si care permite vizionarea de continut 3D fara ochelari. Alte specificatii includ conversia din 2D in 3D, Wi-Fi, tuner DVB-C, DVB-T, DVB-S/S2 si patru porturi HDMI. Noua serie de televizoare va fi disponibila in Europa, de asemenea, incepand cu al doilea trimestru al anului.

Toshiba a mai prezentat la Bonn si noua gama de playere Blu-ray Disc, dar si Dynadock U3.0, o solutie de conectare usoara a laptop-ului la periferice PC precum monitoare, mouse, tastatura, sistem audio, imprimanta si HDD-uri externe – toate prin conectarea unui singur cablu. Toshiba dynadock U3.0 este echipata cu patru porturi USB 3.0, doua porturi suplimentare USB 2.0, plus HDMI, audio 5.1, Ethernet si porturi DVI-I. Dynadock U3.0 va fi disponibil pe piata europeana incepand cu primul trimestru al anului, in functie de tara.loading...

Adauga un comentariu