Economic Local

Cei mai bogati romani executati silit de Fisc

Publicat: 19 aug. 2011
1
Sunt in topul celor mai bogati romani, dar mai apar in fruntea unui clasament – cel al marilor datornici catre stat. Este vorba despre oamenii de afaceri care datoreaza bugetului de stat sute de milioane de lei.
Sucurile sau chipsurile fratilor Micula au ajuns pe mesele a milioane de romani. Ei sunt patroni la European Food, companie care a strans datorii la bugetul de stat de 134 de milioane de lei, iar acum este executata silit, potrivit Realitatea TV.
Robert Negoita a vandut sute de apartamente in perioada de boom imobiliar dar a uitat sa plateasca TVA de peste 20 de milioane de euro, conform Fiscului. Statul ii vinde acum apartamentele ramase pentru a recupera banii.
Ioan Niculae a acumulat datorii de 70 de milioane de lei produse de companiile sale din industria chimica si cea a tutunului. Averea sa este estimata la un miliard de euro.
Fiscul vinde si unele terenuri ale Gigi Becali, unul dintre cei mai bogati romani, in contul unei datorii de peste 2 milioane de euro.
Si cel mai bogat roman, Dinu Patriciu, are de achitat 1 milion de lei la bugetul de stat.
Cei mai avuti romani au asadar si cele mai mari datorii la stat. Ei sunt depasiti totusi de cineva. Este vorba chiar de cel care ii executa, statul insusi. Companiile statului au datorii la buget de cateva miliarde de lei.
Comentarii
  • In perioada ‘9*-’99, din dispozitiile fostului ministru liberal al Finantelor, Decebal Traian Remes, firmele fratilor Micula au beneficiat de reesalonari ale datoriilor de peste *.3** de miliarde de lei, iar in 2**0, de alte 3** de miliarde de lei! In urma cu trei ani, respectiv in 2**3, datoriile restante acumulate fata de bugetul de stat de firmele din holdingul „European Drinks” erau estimate la 2.6*3 de miliarde de lei, in conditiile in care numai majorarile de intarziere se ridicau la circa opt sute cinci zeci de miliarde de lei pe zi! Astazi, se vorbeste de datorii care ar echivala cu cinci sute de milioane de euro (!!!).

Adauga un comentariu