Local

Cei mai buni bucatari din Europa s-au intrecut la Iasi cu preparate excentrice – FOTO

Publicat: 25 mai 2014

@ Marii maestri bucatari au ridicat gatitul la rang de arta si i-au uimit pe ieseni cu cele mai bune preparate la Cupa Moldovei în Gastronomie

Gurmanzii din Iasi au fost in al noualea cer weekend-ul acesta. In Gradina Palas a fost organizat campionatul de gatit in aer liber, Cupa Moldovei in Gastronomie 2014, care a adus numeroase întreceri pentru cei mai buni profesionisti din domeniul gastronomiei.

Citeste si: Cat e de frumoasa sotia lui Ramon, concurentul din Iasi la Masterchef

Iesenii au facut degustari si i-au putut urmari la lucru pe maestrii bucatari care s-au intrecut la Campionatul National de Pizza, Campionatul National de Paste, Pizza Freestyle, Pizza Master Show si parada somelierilor, adica spectacolul celor care se ocupa de servirea si administrarea vinurilor. Principala atractie a publicului au fost bucatarii specialisti in prepararea cu spectacol a indragitei pizza, iar cel mai spectaculos dintre bucatari a fost chiar un campion mondial, adica Pizza Chef Dan Leicu.
„O competitie de genul acesta te face sa te simti mai bucatar decat esti. Stiti cum e, se spune ca satisfactia unui bucatar vine de la laudele pe care le primeste de la cel care ii gusta mancarea, dar conteaza sa intri intr-o competitie si sa vezi ca esti mai bun decat altii. Eu particip la concurs pe sectiunea de restaurant, sunt bucatari foarte buni aici de la care am mai invatat cate ceva, este un aspect foarte important in competitii de genul acesta”, spune Cosmin, bucatar participant la Cupa Moldovei în Gastronomie.

Citeste si: Sentinta trasnet la Judecatoria Iasi! Cel mai priceput bucatar iesean a patit-o rau!

Printre bucatarii care au stabilit cei mai buni concurenti se numara: Hai Schwartz, maestru in Arta Culinara din Israel, Jovica Djurdjevic Giorgio, maestru din Elvetia, Zoran Stanjslavljevic, maestru din Croatia sau Francesco Speranza si Mario Savona, specialisti in pizza veniti din Italia.



loading...

Adauga un comentariu