Sport

Cei mai buni sportivi ieseni, premiati de Consiliul Local

Publicat: 29 dec. 2006
1

• Intr-o atmosfera festiva, printre aplauze si felicitari, cei mai buni sportivi din Iasi au fost premiati de Consiliul Local • De la aceasta manifestare nu a lipsit nici un sportiv si nici un antrenor, majoritatea declarandu-se multumiti cu premiile pe care le-au primit • Valoarea totala a premiilor a fost de 200 milioane lei (20 mii RON) • Acesta este al doilea an consecutiv in care Consiliul Local premiaza financiar performantele celor mai buni sportivi din Iasi

Pentru al doilea an consecutiv, ultima sedinta din an a Consiliului Local a debutat cu o festivitate de premiere a celor mai buni sportivi din judetul Iasi. Forul legislativ local a folosit ca si criteriu de premiere ierarhia intocmita de Directia pentru Sport a Judetului (DSJ) Iasi. Astfel, intr-o atmosfera festiva, printre aplauze si felicitari, cei mai buni sportivi din Iasi au fost premiati de primarul Gheorghe Nichita si de viceprimarul Constantin Adascalitei. De la aceasta manifestare, care a deschis ultima sedinta a CL din acest an, nu a lipsit nici un sportiv si nici un antrenor, majoritatea declarandu-se multumiti cu premiile pe care le-au primit. „Este bine ca si forurile locale s-au gandit la noi si ne-au oferit niste bani cu care sa putem face si noi ce a mai ramas din Sarbatori. La finalul unui an de munca, esti bucuros sa vezi ca rezultatele tale sunt recunoscute si apreciate”, a declarat dublul campion mondial la culturism, Petru Ciorba, care a primit un premiu in valoare de 10 milioane lei (1000 RON), dat fiind ca este si propriul sau antrenor. Valoarea totala a premiilor a fost de 200 milioane lei (20 mii RON). Rand pe rand, au trecut prin fata camerelor de luat vederi, in blitzurile fotografilor si in aplauzele asistentei cei mai buni sportivi ai judetului Iasi in anul 2006. Ierarhia a fost intocmita in baza rezultatelor obtinute de catre sportivii cluburilor din Iasi, in conformitate cu metodologia elaborata de Agentia Nationala pentru Sport (ANS). Astfel, la probele olimpice, topul este dominat de tiristul Vlad Sacaleanu, dar pe primele 10 pozitii in clasament au urcat nu mai putin de 5 scrimeri.

Ambasadori

Pe a doua treapta a podiumului a urcat Mihaela Andrioaie, de la CS Politehnica, pregatita de antrenorul Iulian Perdun, la egalitate de puncte cu sabrerul Tiberiu Dolniceanu, de la CSM, pregatit de antrenorii emeriti Iulian Bituca si Ioan Tardea. Intre primii zece sportivi ai judetului s-au mai clasat alti sabreri pregatiti de Bituca, Elena Munteanu (locul 5), Cosmin Hinceanu (6), Ciprian Costin (7) si Iasmina Baban (8). Inaintea sabrerilor de la CSM, care au primit si premii in bani de la conducerea clubului, pe locul 3 s-a clasat Andreea Radu, atleta cu dubla legitimare la CS Politehnica Iasi – Liceul cu Program Sportiv, pregatita de antrenoarea Viorica Ursanu, iar pe locul 4 s-a clasat gimnasta Andreea Stefanescu, de la CS Anghel Saligny, pregatita de antrenorii Catalina Radu si Constantin Radu. In fine, topul celor mai buni 10 sportivi, la probele olimpice este inchis de atletul Stefan Vasilache, dublu legitimat la CS Politehnica – Steaua Bucuresti si pregatit de antrenorul Gheorghe Popescu si de atleta de la LPS, Florina Rusu, pregatita de antrenorul Laurentiu Andone. La disciplinele neolimpice, pe prima treapta a podiumului a urcat dublul campion mondial la culturism, Petru Ciorba, de la CS CFR Iasi, urmat de Sorin Miron (taekwon-do ITF), de la CS Gwang Gae Iasi. In fine, pe a treia treapta a podiumului s-a clasat Geluta Ciobotaru (vovinam viet vo dao), iar pe locul patru a terminat anul Adrian Teleman. Pe urmatoarele locuri s-au clasat sportivii: Iozefina Paulet (sah), Ionut Cristian Haldan (radioamatorism), Andreea Ungureanu (taekwon-do ITF), Ionela Trofin (radioamatorism), Ciprian Asiminei (vovinam), Andrei Bidirliu (radioamatorism), Adina Cocieru (kick-boxing) si Irina Simirad, de la CS Enpi Iasi, pregatita de instructorul Irina Patrahau. „Ca si anul trecut, Consiliul Local Iasi a premiat eforturile sportivilor pe parcursul unui an intreg competitional. Trebuie sa fim alaturi de acesti ambasadori ai orasului, care au facut imagine municipiului”, a declarat viceprimarul Constantin Adascalitei.

Tags:
Adauga un comentariu