Sport

Cei mai buni tenismeni amatori din Iasi s-au intrecut la un nou turneu la arenele CFR

Publicat: 20 iul. 2015
1

Pe o temperatura caniculara, arenele CFR Iasi au gazduit, la finalul saptamanii trecute, un nou turneu pentru amatori, din circuitul national Tenis Partener. „Cupa CFR Iasi” a adunat la start sportivi din România si Republica Moldova, iar doi jucatori originari din stânga Prutului au câstigat trofeele puse în joc la doua niveluri de participare.

La finalul competitiei, directorul de turneu Raluca Aghion a declarat ca a facut tot posibilul pentru a proteja jucatorii de canicula. „A fost un turneu desfasurat normal, iar în perioada de caldura sufocanta eu nu am programat meciuri, tocmai pentru a proteja jucatorii. Am dat la sportivi apa suficienta, tinând cont de canicula si în final am dus cu bine turneul, unde meciurile disputate au fost frumoase si palpitante”, a spus Raluca Aghion.

In tot acest timp, tânarul Razvan Aghion (11 ani si 8 luni) a jucat astazi în turul al doilea al calificarilor de la turneul juvenil din Bruxelles (BATD Tennis Youth Open), din cadrul circuitului Tennis Europe (U 12), acolo unde ieseanul de la CS CFR a înregistrat o victorie clara, cu 6-0, 6-1 în fata belgianului Loic Dellisse si s-a calificat pe tabloul principal! Drept recompensa, Razvan Aghion, însotit de antrenorul si bunicul sau Vergil Aghion, a fost „plimbat” de membrii comunitatii românilor din capitala Belgiei pe la diferite obiective turistice din zona, spre încântarea celor doi oaspeti din Iasi.

Rezultatele consemnate în fazele superioare ale competitiei au fost:

Simplu

Nivelul 5

Semifinale: Daniel Florenta – Cristi Adam 5-7, 7-5, 10-8 si Gabriel Burescu – Dorin Scraba 6-0, 6-0;
Finala: Daniel Florenta (din Galati, dar originar din Rep. Moldova, în vârsta de 17 ani) – Gabriel Burescu 6-2, 4-6, 10-4.

Nivelul 6:

Semifinale: Gabriel Cramba – Sebastian Daniel Chidovat 7-5, 6-3 si Vlad Micu – Vlad Calugareanu 6-3, 6-1;
Finala: Vlad Micu (din Iasi, dar originar din Rep. Moldova, 31 ani) – Gabriel Cramba 6-0, 6-1.

Nivelul 7:

Semifinale: Radu Razvan Ujica – Alin Focsa 6-1, 6-2 si Vlad Neculau – Liviu Ciprian Gavril 7-6 (4), 6-4; 
Finala: Radu Razvan Ujica (Iasi, 38 ani) – Vlad Neculau 6-1, 6-1.

Dublu

Nivelul 7

Semifinale: Matei Fotea / Vlad Neculau – Samir Hulubencu / Gigel Baciu 6-0, 6-1 si Liviu Gavril / Ovidiu Cotet – Sebastian Petrariu / Constantin Nicuta 6-4, 6-2;
Finala: Matei Fotea (Iasi, 15 ani) / Vlad Neculau (Bârlad, 28 ani) – Liviu Gavril / Ovidiu Cotet 6-2, 6-2.

Adauga un comentariu