Sport

Cei mai buni tenismeni din lume risca totul pentru Turneul Campionilor

Publicat: 13 oct. 2014
1

În urma rezultatelor de saptamâna trecuta de la Shanghai, competitie adjudecata de Roger Federer, Stanislas Wawrinka s-a calificat la Turneul Campionilor. Elvetianul se alatura astfel trio-ului care reusise acest lucru deja de mai bine de trei luni: Novak Djokovic, Roger Federer si Rafael Nadal. Doar patru locuri au mai ramas disponibile pentru participarea la Turneul Campionilor, iar toti cei implicati nu mai tin cont de nicio regula în acest final de sezon.

Sapte jucatori mai au sanse de calificare, iar pentru acest lucru au renuntat la precautii: participa la toate turneele organizate pâna la competitia de la Londra. Astfel, Andy Murray si David Ferrer au cerut si obtinut wild-card-uri pentru întrecerea de la Viena. De notat este ca cei doi jucatori obisnuiti cu clasarea între primii 5 pâna în acest an, nu au fost niciodata interesati de competitia din capitala Austriei. Murray se va afla la debutul turneului pe tabloul principal de la Viena, în timp ce Ferrer a jucat în 2003 si 2004, fiind învins de fiecare data în doua seturi în runda inaugurala. În aceasta saptamâna au loc alte doua turnee, toate de categorie ATP 250, la fel ca si în cazul competitiei din Austria.

Cilic si Raonic sunt prezenti la Moscova, în timp ce la Stockholm primii doi favoriti sunt Berdych si Dimitrov. În saptamâna 20-26 octombrie vor avea loc turneele de la Basel si Valencia, ambele de categorie ATP 500. În Elvetia vor merge Raonic si Dimitrov, pe lânga Federer, Nadal si Wawrinka, iar în concursul iberic s-au înscris Ferrer, Murray, Berdych, Cilic si Nishikori. În fine, între 27 octombrie si 2 noiembrie va avea ultima competitie Masters 1000, cea de la Paris, oferita ÎN DIRECT pe canalele Digi Sport si pe site-ul digisport.ro. La startul acestei întreceri vor fi prezenti toti pretendentii la calificarea pentru Turneul Campionilor.

Adauga un comentariu