Eveniment-Social

Cei mai cruzi criminali din Iasi isi vor primi astazi sentinta. Si-au legat victima si au ucis-o cu salbaticie

Publicat: 03 aug. 2016

@ Evenimentele petrecute in luna iulie a anului 2015 i-au ingrozit pe locuitorii unei comune din judetul Iasi @ Victima si agresorii se certasera in Italia, de la o suma de bani @ Acestia au inceput sa-si regleze conturile imediat ce au revenit acasa, in comuna Sinesti

Magistratii ieseni de la Tribunal urmeaza sa pronunte astazi sentinta in dosarul in care au cercetat modul in care s-a produs una dintre cele mai atroce crime din judetul Iasi. Este vorba despre evenimentele petrecute in data de 17 iulie 2015, in comuna Sinesti, cand un tanar in varsta de 21 de ani a fost batut si ucis intr-un mod barbar, de catre un grup de agresori, printre care se afla chiar si verisorul sau.

Victima se numeste Catalin Manole, iar agresorii sunt Aurel Lupascu, Sandu Lupascu, Aurel Lupascu zis „Relu”, Alexandru Doru zis „Galoi” sau „Dorin”, Costel Vasile Tofan zis „Timi”, Vasile Ionut Lupascu, Daniel Simion Vamesu, indivizi care de altfel au fost arestati chiar in ziua in care au savarsit oribila crima. Sa reamintim ca, locuitorii din Sinesti nu au mai avut parte de liniste cateva saptamani dupa aceasta crima. Asta deoarece au urmat tot felul de actiuni de razbunare declansate de familiile implicate in conflict, ajungandu-se pana la incendierea totala a locuintelor. „Mobilul” crimei ar fi fost determinat de faptul ca victima, Catalin Manole, ar fi imprumutat de la ucigasii sai suma de 5.000 euro, pe cand se aflau in Italia.

Tanarul a fost gasit de fratele lui, Bogdan Manole, care a ramas socat atunci cand l-a vazut zacand intr-o balta de sange. Legat la picioare, cu ligamentele de la o mana si de la un picior taiate si cu rani grave pe tot corpul, Catalin nu mai putea sa vorbeasca sau sa stea in picioare. Se pare ca Bogdan ar fi auzit strigatele disperate dupa ajutor ale fratelui sau, insa nu a avut curaj sa intervina, din cauza celor aproximativ 13 insi care il loveau fara mila, la indemnul lui Aurel Lupascu si al lui Sandu Lupascu.

„Nu am vazut in viata mea asa ceva. Era legat de picioare si l-am dezlegat eu. L-am auzit cand striga dupa ajutor, dar cand am vazut vreo 13 insi, am fugit si eu. Nu a putut sa vorbeasca, dupa doua ore a spus duceti-ma acasa ca mor”, a spus la vremea respectiva Bogdan Manole.loading...

Adauga un comentariu