Secretele istoriei

Cei mai cunoscuti exploratori ai lumii

Publicat: 15 ian. 2014
Cristofor Columb, insula Watling, Bahamas
Una din marile descopriri geografice este Insula Watling, botezata de Columb San Salvador. Dupa ce explorati Long Bay si celelalte locuri unde au acostat Nina Pinta si Santa Maria, corabiile lui Columb, va puteti relaxa pe nisipul alb al plajei si sa inotati in apa crsitalina. Aceasta insula a ramas frumoasa si salbatica datorita faptului ca este atat de indepartata.
Pizzaro, cuceritorul Imperiului Inca, a fost unul dintre cei mai celebri conchistadori spanioli. Cuzco, orasul incas a fost jefuit de catre Pizzaro in 1553. Puteti vizita aici uimitoarea biserica baroca Santo Domingo, ce a fost construita pe fundatii incase de granit masiv. Legenda spune ca aici, a fost candva Templul Soarelui. Iar daca vreti sa vedeti cum arata un oras incas , vizitati Machu Pichu.
Isabella Bird, Seul, Coreea

Vezi si Copiii unor personalitati istorice care au ramas in anonimat  

Isabella Bird, exploratoare si scriitoare, este cunoscuta ca fiind prima femeie membra a Societatii Regale Britanice de Geografie. Aceasta s-a aflat printre primii occidentali care au vizitat Coreea, calatorind prin aceasta tara in 1897.
Abel Janszoon Tasman, Tonga, Polinezia
Abel Tasman a fost un renumit comerciant, explorator si navigator olandez ce a explorat Australia si Oceania. Plecat fiind intr-o expeditie, pe drumul de intoarcere din Tasmania, Abel Tasman, a explorat lantul de 156 de insule ale Polineziei in anul 1643, in numele Companiei Olandeze a Indiilor de Est.
Edward John Eyre si Wylie, Australia
Calatoriti prin desertul nemilos de la Streaky Bay la Albany, pe urmele lui Esward John Eyre si ale lui Wylie, tovarasul  sau aborigen. Ei au supravietuit in acest tinut fierbinte, plat si pustiu cu sucul obtinut din radacini si mancandu-si caii epuizati. Astazi autostrada ce ii poarta numele lui Eyre, trece prin campia arida Nullarbor si prin Marele Golf Australian. Pe solul palid se pot vedea bucati de roci intunecate, acestea fiind parti ale meteoritilor cazuti pe pamant, scrie ralix.ro.
Mary Kingsley, Luanda, Angola
In anii 1890, Mary Kingsley a mers in Luanda pentru a trai printre oamenii locului, sa exploreze mlastinile intesate de crocodili, sa intalneasca canibali, sa se fereasca de scorpioni si sa urce pe muntele Camerun. Calatorind prin savana, veti vedea elefanti si veti putea admira frumusetea Parcului National Quissama, cu padurile tropicale, cascadele si fluturii sai. Daca ajungeti pe o plaja din Luanda, nu trebuie sa ratati apusul de soare de acolo!
Alfred Russel Wallace, Bali&Lombok, Indonezia
Wallace, naturalist britanic, a petrecut aproape zece ani, din 1854 pana in 1862, studiind fauna si flora din arhipelagul Malay. El a observat ca animalele indigene din vestul liniei imaginare cunoscute acum sub numele de Linia Wallace erau asiatice, in timp ce animalele din est erau australiene. Vizitati insulele Bali si Lombok, aflate la distanta de o cursa cu feribotul si convingeti-va singuri.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit