Info Turism

Cei mai frumosi cai, la herghelia din Sambata de Jos. Cum arata vedeta de 100.000 de euro

Publicat: 09 sept. 2019

La poalele Muntilor Fagaras, intr-un peisaj de poveste, puteti vedea cei mai frumosi cai din Romania.

Dresorii si jockeii de la herghelia din Sambata de Jos au tinut sa demonstreze publicului ce stiu sa faca cu caii lor, iar vizitatorii au ocazia sa-i incalece si sa se plimbe cu trasura trasa de frumoasele animale.

Vreme de o ora, publicul a avut parte de numere spectacole de dresaj individual sau cu trasura. Caii, dar si jockeii, au facut dovada unei maiestrii greu de egalat, in spatele careia se afla ani intregi de antrenamente.

Turista: „Fiind in trecere, am avut norocul sa prindem si acest spectacol. (Plecati cu o amintire frumoasa?) Da, foarte frumoasa! O sa mai revenim, cu siguranta o sa mai revenim!”.

Turista: „Cel mai tare m-a impresionat felul in care oamenii reusesc sa comunice cu animalele, cu acesti cai minunati”.

Cel mai admirat a fost Pluto, un lipitan a carui valoare depaseste 100.000 de euro. Calul nu va fi insa niciodata instrainat pentru ca, alaturi de alte exemplare de la Sambata, asigura continuitatea rasei pure in tara noastra.

Georgiana Neselan, dresoare de cai: „Este un bun de patrimoniu national practic si sunt tinuti si ingrijiti tocmai ca generatiile urmatoare sa se poata bucura de produsi valorosi”.

Turistii au ocazia sa faca drumetii cu caii prin padure, iar cei mici pot lua si lectii de echitatie.

Cosmin Dragan, directorul Hergheliei Sambata de Jos: „Plimbarile cu trasura se fac in natura, in jurul hargehliei, depinde cat timp au turistii sa se plimbe la noi. Costul unei plimbari calare pe cal este 10 lei pentru un tur de teren de prezentare, iar trasura este 20 de lei de persoana pentru 30 de minute”.

Pentru cursuri de calarie e nevoie de minim 10 ore, astfel ca veti avea nevoie de cazare in zona.

vezi cum arata AICIloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit