News Flash:

Cei mai gustosi melcisori cu branza dulce de vaci si crema delicioasa de smantana

11 Aprilie 2019
389 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7287 RON (+0.0027)
USD: 4.1834 RON (-0.0359)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
melcisori

Acesti melcisori sunt foarte moi si va vor umple casa cu o aroma de nedescris. Sunt extraordinar de gustosi. Iata ingredientele necesare pentru prepararea celor mai gustosi melcisori cu branza dulce de vaci si crema delicioasa de smantana.

Ai pofta de cornulete fragede, dar e post? Incearca aceasta reteta

Ingrediente pentru aluat:

  • 300 – 350 grame de faina
  • 3 grame drojdie (uscata)
  • 100 grame de lapte
  • 50 grame de zahar
  • 50 grame unt (82% grasime)
  • 70 grame de smantana
  • putina sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 500 grame branza de vaci
  • 100 grame de zahar
  • 1 ou

Ingrediente pentru crema de smantana:

  • 200 grame de smantana fermentata
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare:

Pentru inceput, punem drojdia in laptele caldut, adaugam jumatate de lingurita de zahar si 2-3 linguri de faina. Amestecam bine pentru a forma un aluat omogen. Lasam deoparte 30-40 minute, pentru a creste suficient in volum. Cernem faina. Adaugam sare si zahar, apoi amestecam bine pentru a omogeniza toate ingredientele uscate. Adaugam untul la temperatura camerei si smantana, apoi amestecam bine. Framantam aluatul.
Mai adaugam putina faina daca aluatul este prea lichid. Daca aluatul este prea gros, mai adaugam putin lapte. Acoperim aluatul si il lasam deoparte aprox. un sfert de ora. Dupa 15 minute, framantam iar aluatul. Acoperim din nou si il lasam la cald, pentru a se dubla in volum.

In continuare, pregatim umplutura.
Amestecam branza de vaci cu zaharul si oul pana obtinem o compozitie omogena. Daca branza este foarte umeda, mai adaugam putina faina in umplutura. Intindem aluatul intr-un dreptunghi cu grosimea de 1 centimetru. Asezam umplutura si rulam sub forma de rulada. Taiem rulada in felii si asezam melcisorii pe o tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unul fata de celalalt. Lasam la dospit in jur de 30-40 minute – melcisorii vor creste semnificativ in volum. Ungem cu un ou batut melcisorii, cu cateva minute inainte de a-i pune la cuptor. Melcisorii se coc la temperatura de 180 grade Celsius, pana se rumenesc frumos. La final, pregatim crema, amestecand smantana cu zaharul. Scoatem melcisorii din cuptor si adaugam crema de smantana deasupra. Ii acoperim si ii lasam sa se raceasca suficient, cat sa fie calzi.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2019 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1616 (s) | 21 queries | Mysql time :0.025897 (s)