Local

Cei mai mulți elevi ieșeni care vor susține examenul de Bacalaureat sunt la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” !

Publicat: 10 iun. 2022
Cei mai mulți elevi ieșeni care vor susține examenul de Bacalaureat sunt la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi
La Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” din Iași sunt înscriși anul  274 de candidați

La Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” din Iași sunt înscriși anul acesta 274 de elevi ieșeni care vor susține examenul de Bacalaureat, cei mai mulți din județul Iași. La polul opus, se află Liceul Special “Moldova”, care are doar 3 candidați înscriși

Dintre cei 280 de elevi de clasa a XII-a ai liceului, 230 au absolvit și doar 218 s-au înscris la “examenul maturității“. Printre cei 274 de elevi înscriși se numără și 56 de candidați din sesiunile anterioare ce nu au reușit să promoveze examenul până acum.

Anul trecut, rata de promovabilitate la examenul național de Bacalaureat a fost de 46, 67%.

Mana de elev scriind
Rata de promovabilitate la examenul național de Bacalaureat a fost de 46, 67%

Colegiul cu cei mai mulți elevi ieșeni care vor susține examenul de Bacalaureat

 Tanara facand poza la listele cu rezultate
Trei absolvenți de la Școala Specială “Moldova” s-au înscris la bacalaureat

Anul acesta, în județul Iași, s-au înscris 5.077 de candidați pentru susținerea examenului de Bacalaureat, dintre care 4.643 fac parte din seria curentă, iar 434 din seriile anterioare.

Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” este instituția de învățământ din Iași la care s-au înscris pentru sesiunea din iunie-iulie 2022, 274 de candidați, în vederea obținerii rezultatului “admis” la Bacalaureat.

„Sunt 10 clase de a XII-a în momentul de față, cu 280 de elevi. Au absolvit 230, dar s-au înscris doar 218 la examen. Nu toți au vrut să se înscrie. Pe lângă aceștia 218, din promoțiile anterioare s-au înscris 56, din care unul nu a dat niciodată Bacalaureatul. Procentul de promovabilitate anul trecut a fost de 46, 67%” , a declarat Manuel Neacșu, directorul Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi”.

Următoarele instituții de învățământ cu un număr mare de elevi înscriși pentru susținerea examenulu ide Bacalaureat sunt Colegiul “Administrativ”, cu 245 de candidați și Colegiul Economic “Virgil Madgearu”, cu 238 de candidați.

Baiat cu spatele stand asezat in birou
În județul Iași s-au înscris 5077 de candidați la examenul national de Bacalaureat

Liceul cu 3 candidați înscriși la examen

 Barbat cu capul pe birou, printre carti
434 de candidați din seriile anterioare s-au înscris în Iași la “examenul maturității”

Trei elevi ai Liceului Special „ Moldova” din Târgu Frumos  vor susține examenul de Bacalaureat la centrul de examen de la Liceul Teoretic “Ion Neculce”, fiindu-le create condiții speciale pentru ca testările să se desfășoare în condiții optime pentru aceștia.

Directorul liceului, Cătălin Condrea, a declarat că se așteaptă ca totul să decurgă normal și că se așteaptă ca elevii să obțină rezultate foarte bune la examen.

“Avem un copil care va da examenele în drive și doi care vor avea subiectul mărit pe un ecran, într-un format în care să-l poată perceapă, întrucât au probleme destul de mari cu vederea. Vor da Bacalaureatul la fel cum îl vor da toți copiii din Iași. Noi sperăm că vor lua note mari și că va fi totul bine. Sunt copii cu un nivel de inteligență normal, ne așteptăm să promoveze și să urmeze și studii superioare. Chiar unul dintre elevi își dorește să lucreze în domeniul IT. Sunt sigur că toți cei trei elevi vor reuși și vor avea continuitate în educație”, a declarat directorul Liceului Special „Moldova” din Târgu Frumos în legătură cu elevii ieșeni care vor susține examenul de Bacalaureat în condiții speciale.
Adauga un comentariu