Securitate

Cei mai slabi hackeri din lume reusesc sa dea o noua lovitura. Ce au descoperit specialistii Bitdefender

Publicat: 08 ian. 2016

Gruparea a atacat peste 600 de servere web pe Linux, in intreaga lume, in ciuda unei erori grave.

Hackerii din spatele virusului Linux Encoder au lovit nu mai putin de 600 de servere web cu Linux, cu toate ca au facut greseli copilaresti atunci cand si-au pregatit atacul. Specialistii in securitate informatica de la Bitdefender au analizat acest malware, aflat deja la versiunea a treia, si au reusit sa vina cu antidotul.

Amenintarea este una de tip ransomware. Programul folosit de hackeri cripta serverele victimelor si apoi cerea bani pentru decriptarea lor. Le spunea ghinionistilor ca daca nu fac asta, isi pierd datele.

Din fericire, cei de la Bitdefender au reusit sa sparga criptarea in urma unei greseli de amator facute de hackeri. Practic, hackerii n-au inteles deloc cum se face corect criptarea.

Nu e prima data cand acesti baieti rai comit erori grave. In noiembrie, cand au lansat a doua versiune a malware-ului, comunitatea specialistilor in securitate IT i-a luat peste picior. Mai multi experti le-au facut sugestii pe Twitter, distrandu-se pe marginea esecului lamentabil al celor care au scris virusul. Doar ca sugestiile respective erau „la misto”.

Pentru versiunea a treia a acestui ransomware, cea de acum, hackerii chiar au ascultat sugestiile comunitatii de securitate informatica, le-au luat drept bune, si le-au implementat in malware.loading...

Adauga un comentariu