Actualitate

Cei mai smecheri miliardari din Iasi tremura deja. Iata ce li se pregateste

Publicat: 19 feb. 2014
1

@ Ordinul a fost dat deja de structurile centrale @ Societatile comerciale cu datorii mari la bugetul de stat vor fi verificate la sange @ Pentru recuperarea debitelor, inspectorii vor merge pana acolo incat vor pune sechestru pe averile administratorilor sau asociatilor societatilor comerciale

Procedurile au fost publicate in Monitorul Oficial in urma cu cateva zile, iar inspectorii Fiscului au inceput deja sa faca liste cu zeci sau sute de societati comerciale care vor fi luate in vizor pentru a fi verificate. Conform noilor proceduri, de acum inainte, Fiscul va putea sa-i traga mai usor la raspundere pe administratorii sau asociatii societatilor comerciale care au datorii foarte mari catre bugetul statului.

„Unii nu vor sa inteleaga ca trebuie sa-si plateasca impozitele. Vom demara aceasta actiune de atragere a raspunderii cu firmele care au datorii mari si vom continua cu cele cu datorii ceva mai mici si asa mai departe. Vom vedea ce s-a facut cu banii din firma si de ce nu s-au platit impozitele. Dupa ce vom vedea ca a fost vorba de rea-credinta in legatura cu cheltuirea banilor firmei, vom merge pe atragerea raspunderii administratorilor si asociatilor”, a spus Ioan Grigoriu, directorul Directiei Regionale a Finantelor Publice Judetene.

Citeste si: Finantele fac racolari pentru posturile de inspectori la Directia Antifrauda

Atragerea raspunderii asociatilor sau administratorilor este prevazuta in articolul 26 din Codul de Procedura Fiscala. Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu a facut decat sa simplifice zilele trecute procedura prin care se vor recupera creantele prin executare silita. Vor fi executate silit inclusiv conturile bancare ale persoanelor fizice care au controlat societatile comerciale cu datorii. De asemenea, se va cere de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara si de la birourile de taxe locale ale primariei care detin registrele cu rolurile fiscale sa transmita toate proprietatile imobiliare inregistrate pe numele celor care sunt vizati de aceasta procedura. La nivelul judetului Iasi, arieratele fiscale (debite care au depasit termenul legal de plata) ajung la 300.000.000 lei. Exista insa si societati comerciale care au datorii vechi de cativa ani. Un numar mic de societati comerciale inregistreaza datorii mari catre buget de 10 milioane lei fiecare, iar acestea vor fi primele vizate de noile proceduri de executare. De asemenea, sunt inregistrate multe societati care au datorii catre buget de 1 milion de lei fiecare. De altfel, in ultima perioada a crescut foarte mult numarul plangerilor penale facute de Fisc impotriva administratorilor societatilor comerciale. Numai la Serviciul de Investigare a Fraudelor de pe langa Inspectoratul de Politie al judetului au fost inregistrate in ultimii trei ani peste 2.000 de plangeri de frauda fiscala. Un numar foarte mare dintre acestea se refera la savarsirea infractiunii de stopaj la sursa. Adica sefii societatilor comerciale au retinut pe statele de plata contributiile sociale ale salariatilor, dar nu le-au mai virat bugetului statului.

Comentarii
  • Nu sunt smecheri,sunt HOTI perfectionati.Acum,cand sunt simt ce li se pregateste,sunt si cu capsa pusa.Nu si-au platit impozitele la timp,sa plateasca dobanda(ca fiecare cetatean de rand).Daca se mai respecta vreo lege in tara asta…

  • Foarte tare, o sa gaseasca firme care se chinuie sa functioneze doar pentru a mai tine lo***ile de munca. O sa inchida aceste firme iar bugetarii vor ramane cu mai putini bani de salarii. Ha ha ha….

  • Doamne citi mai sunt asa. Numai la noi la Raducaneni,aviz primarul Irimia,Cretu Sorin,Pantiru.Da dar ei sunt mina in mina cu cei de la PNL care conduc Finantele. Deci o sa ia un c…at.

  • Dom’le, la Iasi e PSD-ul la putere. Are grija el, nea’ Ioan GRIGORIU, sa iasa basma curata. Numa ca dupa ce va iesi la pensie, multa muuuuuu…..iiiiiiiiieeeee o sa-si ia!!!

  • Intrebare: La ce sunt necesare atatea fufe in trezorerie? Toate bancile au sistem de operatiuni internet banking numai la finante stau o multime de trantori care plimba cate o hartie si asta in conditiile in care programul de lucru este 1/2 fata de banci si nu ofera credite, depozite si alte servicii bancare. Hai, la fabrica de chiloti cu voi ca prea atihuzurit. Va ajunge.

  • Vor fi controlate ca de obicei tot societatile mici care au cateva mii de lei datorii, adevaratii datornici au ,,spatele asigurat” nu vor pati nimic, cel mult vor baga societatea in insolventa si cu asta basta. A vazut cineva vre-o data sa plateasca administratorul sau asociatul din averea lui datoriile societatii care a intrat in insolventa? Nu cred si nici nu vom vedea vre-o data. Masura luata de Guvern este buna, dar sa fie aplicata la marii rechini nu la bietele furnici.

  • Luati si executati marii datornici si lasati firmele mici care platesc in pace nu le cautati nod in papura! apropo da pe manelisti cind ii executati domnilor de la fisc? Astia put de bani si nu platesc un leu impozit. pe unii ii omoroti cu impozitele si cu altii stai si beti si le dati consultanta fiscala cum sa fure. fiti corecti!

  • Nu este adevarat ca stau degeaba! Sunteti rautaciosi doamnele lucreaza ….CONTABILITATILE FIRMELOR LA CARE FACE REFERIRE ARTICOLUL. Iar despre Dobos ,da este plecat dar nu uitati ca a luat cu el trei femei din finante ,doua de la of.juridic

  • Cind o sa plece Mistrianu pe teren sa aduca bani la buget,???? nu poate singura sa o ia pe Liliana Scriitoru , ca ea mai stie ceva meserie. Huu!!!!!! cu Mistreanu , nu stie legislatie.

  • CUMVA GRIGORIU ESTE SECATURA AIA DE FOST POLITIST ??? DACA DA, STAU SI MA INTREB CUM ESTE POSIBIL CA DUPA 1989 ASTFEL DE SECATURI INCA MAI OCUPA FUNCTII IMPORTANMTE !!!!

Adauga un comentariu