Actualitate

Cei mai tari avocati sunt martori! Secretele din spatele unui dosar exploziv! Povestea cumpararii unui judecator celebru!

Publicat: 14 iun. 2015
1

@ Actiune in forta a procurorilor de la DIICOT Iasi pentru descoperirea unor fapte de coruptie de-a dreptul incredibile @ Unul dintre cei mai cunoscuti judecatori de la Curtea de Apel Iasi a fost suspectat ca ar fi acceptat o spaga de 200.000 lei pentru a elibera din arest doi tigani evazionisti @ Unii dintre cei mai tari avocati din Iasi au fost chemati ca martori la audieri @

Actiune ca in filme a procurorilor de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Iasi (DIICOT) pentru a afla daca unul dintre cei mai cunoscuti judecatori a fost cumparat de membrii unui clan tiganesc. Sambata dimineata, procurorii alaturi de mascatii de la trupele de interventie au descins in 11 locatii din municipiul Iasi, Pascani si Motca. Printre locatiile controlate de oamenii legii se afla si casa judecatorului Dan Anton, de la Curtea de Apel Iasi. Toti cei implicati in aceasta poveste au fost dusi la audieri la sediul DIICOT. Aceste audieri au durat de dimineata din jurul orei 09:00 pana seara tarziu. In cele din urma, procurorii au dispus retinerea a patru persoane, printre care si fostul judecator Viorel Maftei, fost sef al Judecatoriei Pascani. Dan Anton este suspectat de comiterea infractiunii de luare de mita, iar Viorel Maftei este acuzat de trafic de influenta. Constantin si Elena Nunuca sunt suspectati pentru dare de mita. Ieri, 5 acuzati au fost dusi la instanta Curtii de Apel Iasi, pentru emiterea mandatelor de arestare pentru 30 de zile: C. Nunuca, Ionut Al. Jugureanu, Florin Ionut Paval, Neculai Nunuca si fostul judecator Viorel Maftei.

Tiganii au identificat prietenii judecatorului

Povestea este una tipica pentru acest gen de fapte de coruptie si mai ales pentru etnia personajelor implicate. Un grup de tigani din localitatea Motca din Iasi, condamnati pentru evaziune fiscala, au cautat diferite modalitati de a ajunge la judecatorii de la Curtea de Apel Iasi pentru a obtine o decizie favorabila intr-un dosar in care contestau pedeapsa primita. Elena Nunuca si Constantin Nunuca au introdus o contestatie in anulare pe rolul Curtii de Apel Iasi la inceputul anului 2015. Pe baza acestei contestatii au sperat sa le fie anulate mandatele si sa fie lasati in libertate. Pentru a fi siguri ca hotararea judecatorilor va fi una buna, au inceput sa apeleze la tot felul de apropiati ai judecatorului Dan Anton, membru al completului de judecata care trebuia sa analizeze contestatia in anulare formulata de tigani. Dan Anton a lucrat o perioada destul de lunga la Judecatoria Pascani, are prieteni si rude in zona respectiva. Tiganii au identificat pe unii dintre apropiatii judecatorului mentionat si au luat legatura cu ei pentru a-i transmite acestuia ca ofera suma de 200.000 lei pentru o solutie favorabila la Curtea de Apel Iasi. Tiganii erau monitorizati in alte dosare instrumentate de procurorii de la DIICOT Iasi si astfel a fost simplu ca oamenii legii sa afle intentiile acestora. A fost deschis un nou dosar in care era vizat acum si judecatorul Dan Anton alaturi de intermediarii folositi de tigani pentru rezolvarea problemei.

Cea mai fierbinte intalnire: judecatorul si fostul sau sef

Procurorii au dispus efectuarea unor supravegheri foarte atente a personajelor implicate. Pe data de 16 martie 2015 are loc una dintre cele mai fierbinti intalniri. Judecatorul Viorel Maftei, pensionar in prezent, l-a sunat pe judecatorul Dan Anton si i-a propus sa se vada la o cafea. Avand in vedere ca primul mentionat i-a fost sef o perioada destul de lunga de timp celui de-al doilea, intalnirea s-a realizat la o cafenea. Aceasta intalnire a fost supravegheata atat de procurori, cat si de tigani. Procurorii voiau sa vada daca se discuta de mita si de rezolvarea dosarului, tiganii voiau sa vada cu ochii lor ca omul de legatura pe care il aveau cu Dan Anton isi face treaba. Practic, prin aceasta intalnire membrii clanului Nunuca au primit garantia de la fostul judecator Maftei ca acesta va rezolva dosarul care era pe rolul Curtii de Apel Iasi. Pentru a dovedi ca banii pe care urmeaza sa-i primeasca nu vor fi dati degeaba, Maftei le-a dovedit tiganilor ca are acces direct la judecatorul Anton. La discutiile dintre cei doi, Maftei ar fi incercat sa pomeneasca ceva despre acest dosar, insa judecatorul de la Curtea de Apel Iasi nu l-a lasat pe interlocutorul sau sa dezvolte subiectul.

Decanul Baroului Iasi, chemat ca martor

Ca sa fie siguri ca problema lor se rezolva, tiganii au fost la rudele din avocatura ale magistratului de la Curtea de Apel Iasi pentru a-i angaja in dosar. Numai ca acesti avocati au refuzat din prima orice discutie cu tiganii in momentul in care au aflat ca interesul era de fapt de a-l sensibiliza pe judecator. Tiganii au trecut si pe la alti avocati cunoscuti din Iasi – Marius Striblea, decanul Baroului, Bogdan Luca, Stelica Boboc, Lucian Pitigoi etc. Astfel, toti acesti avocati au fost chemati la audieri in cursul zilei de sambata. Intrebarea esentiala care le-a fost adresata avocatilor este cea legata de modalitatea in care au fost abordati de membrii familiei Nunuca si daca acestia le-au cerut sa intervina la judecatorul Dan Anton.

„Nu am cunostinta de acuzatii, eu si patru colegi am fost chemati ca martori in legatura cu niste clienti de-ai nostri despre care se presupune ca ar fi intrat in niste raporturi incorecte cu judecatorul Anton. Procurorii au fost interesati sa vada cum a decurs dosarul de-a lungul timpului. Au fost chemati la audieri toti avocatii care au intrat de-a lungul timpului in dosar, printre care si eu. Din cate am inteles este doar o promisiune a banilor, nu o remitere a acestora”, a declarat Marius Striblea la iesirea de la audieri. In jurul orei 14:00, judecatorul Dan Anton a iesit de la sediul DIICOT fara nicio interdictie impotriva lui. Pana la acest moment nu s-a probat o acceptare a mitei de catre acesta. Este foarte posibil ca totul sa fie o inscenare pusa la cale de fostul sau sef sau ca acesta din urma a vrut sa faca bani pe seama prieteniei cu fostul sau subaltern, ajuns acum la Curtea de Apel Iasi.

Contestatia infractorilor a fost respinsa de judecatorul Anton

Contestatia in anulare formulata de Elena Nunuca si Constantin Nunuca a fost introdusa la Curtea de Apel Iasi pe data de 21 ianuarie 2015. Pe data de 18 februarie 2015 a fost admisa in principiu aceasta contestatie. Pe data de 8 mai 2015, unul dintre colegii de complet ai judecatorului Anton a depus o cerere de abtinere din dosar. Aceasta cerere a fost respinsa. Verdictul in aceasta contestatie in anulare a fost pronuntat pe data de 20 mai. Cererea tiganilor a fost respinsa. In acest context, rudele celor aflati in inchisoare au inceput sa vorbeasca la telefon ca au dat bani pentru rezolvarea problemei si solutia data de judecatori le este nefavorabila. In dosarul de fond, Elena Nunuca si Constantin Nunuca au fost condamnati la cate trei ani de inchisoare cu executare.

Acuzatiile pentru care tiganii se afla in puscarie

Tot dosarul a pornit de la sesizarea facuta de Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor la Parchetul General, in care se vorbea de anumite operatiuni suspecte efectuate de Elena Nunuca si Ioan Stanescu prin intermediul firmelor Nuno Complex SRL Motca si Silcotub SRL Harlau. Cornelia Iftimie s-a ocupat de evidenta contabila a firmei Nuno Complex SRL Motca, administrata de Elena Nunuca. Ioana Stanescu era administrator la SC Silcotub SRL Harlau, societate specializata in comertul cu ridicata a deseurilor si resturilor. „Pentru a diminua sau compensa TVA de plata rezultat ori chiar pentru a fi in pozitia de a se inregistra cu TVA de restituit, Elena Nunuca, sub pretextul ca doreste sa initieze un proiect de investitii pe raza comunei Motca, avand ca obiect statie de carburanti, i-a propus invinuitei Stanescu Ioana, administrator la Silcotub SRL Harlau, sa-i emita in numele acestei firme mai multe facturi fiscale care sa evidentieze in mod fictiv vanzarea catre SC Nuno Complex SRL Motca a mai multor materiale si materii prime, fara ca acestea sa fie livrate in realitate. Astfel, in perioada decembrie 2004 – iunie 2005, administratorul SC Silcotub SRL Harlau a emis catre SC Nuno Complex SRL Motca 34 de facturi fiscale”, au explicat procurorii in rechizitoriul trimis pe masa instantei de judecata. Finantele arata faptul ca numai din aceste operatiuni s-ar fi creat un prejudiciu de peste 2 miliarde de lei vechi, dar sirul operatiunilor economice ilegale este mult mai mare.

Comentarii
 • Care este diferenta intr-e un onorabil cetatean de origine rroma escroc,hot, evazionist si un .,distins., procuror,sau avocat hulpav si fara demnitate ?

 • Cei mai tari avocati sunt martori!ce avocati tari vorbim aici de avocati asociati cu procurori si judecatori fara demnitate care se vand ieftin si obtin sentinte favorabile clientului e vorba de bani nu de altceva onoare ,profesionalism,demnitate etc

 • STELICA BOBOC, un avocat mediocru, un papagal, un fost securist. Isi alege „victimile”, din rindul oamenilor cu bani pe care ulterior ii prosteste cu minciuni ieftine…

  • esti tu avocat cu e bunica starleta tv. habar nai, niste frustrati care ati pierdut procese si aratati cu degetul la cei ce-au castigat

 • Avocatul Boboc a scos un prieten de-al meu de la o talharie numitiul APETREI VASILE acesta din urma se lauda peste tot ca la avut ca avocat si la cumparat pe pro***orul BOSANCEANU acesta din urma dand ca sentinta o simpla amenda … Are mosul blaturi peste tot si pe deasupra mai cunoaste si interlopi care ii apara plus tigani din Grajdiuri … Numai vb aiurea de el ca e taree mosneagul !!!!

  • esti bou l-am avut avocat si a fost corect cu mine bateti campii, asta nu se baga in prostii. sunteti voi retarzi aveti dusmanie pe el. niste fraieri, sa va vad cand intrati voi in belele la cn mergeti….

 • CIND INTRA LA RIND TRIBUNALUL DIN PASCANI,ACOLO GASCA DE AVOCATII IN FRUNTE CU FAM. TOMA DISTRUG FAMILII. ESTE O MANA DE AVOCATE CARE UMBLA DUPA MITA,SPAGI NU SA FACA DREPTATE CETATEANULUI ,FAC DREPTATE HOTILOR SI EXCROCILOR DIN JURUL PASCANIULUI,CARE NU POT DESCHIDE UN PROCES DECIT ACOLO. SI NOTARII LA FEL NUMAI MITA AI INTERESEAZA.DACA NU LE DAI ITI VORBESC URIT,ASTEPTI ORE IN SIR SI APOI TOT CU SICTIR TE TRATEAZA. PROFITA DE SATELE DIN JURUL PASCANIULUI,DE CETATENII SARACI SI CEI BOGATI IN EGALAMASURA. SUNT NUME DE AVOCATI IN PSCANI CARE CISTIGA PROCESUL IN FUNCTIE DE MITA PE CARE O DAI,CRED CA TOTI ,NU ESTE UNUL CINSTIT,CORECT CU CLIENTUL LOR.

 • Sa mori de ras cand vezi ca s-a descoperit fratia banilor intre avocati si judecatori. Numele avocatilor pomeniti de articol, sunt preferatii infractoriloir, nu pentru ca sunt buni, ci pentru traficul de influnenta pe care il fac la judecatori. ati uitat-o pe av. Aldea Mirela si pe distinsul Nechita.

 • DNA sa verfice toate dosarele in care tiganii si alte pers au cerut banii de la stat ma refer la rambursarea taxei pe valoarea adăugată si altele toti hotii din tara asta pe aceste golanii au facut bani verificati dosare vechi si bagatii in puscarie pentru gainarii….pt 1 mil de euro 10 ani sa vedeti cum aduc banii inapoi in tara….dar toti sunt in cadasie si nu o sa vedeti asa ceva….tara plina de hoti

 • Ce titlul de kaat are si ziarul asta…de ce scrieti mai imbecililor titluri care nu au nici o legatura cu realitatea….’cum a foast cumparat mai baiatule judecatorul de la Curtea de Apel? de ce va place voua sa balacaniti oamenii…doar asa,… va folositi de nume de oameni care au reusit in viata…doar sa va faceti voi tirajul de kaat??!!. Rusine.

 • Doamna Maria urat mod de exprimare un vechi proverb spune ,, Fără foc nu iese fum. strabunii nostri au fost intelepti stiu ei ce spun

Adauga un comentariu