Eveniment-Social

Cei sase care ataca primaria – FOTO

Publicat: 18 dec. 2011

Sase pascaneni au intrat in cursa pentru ocuparea functiei de primar al municipiului Pascani. Este vorba de: actualul primar PNL, Grigore Craciunescu, care doreste cu tot dinadinsul sa mai obtina un mandat la conducerea urbei; pesedistul Dumitru Pantazi, care, la fel, nu renunta la gandul de a ajunge primar; pedelistul Ioan Ionita; Dionisie Afloroaiei, care si-a anuntat candidatura, deocamdata, din postura de independent; indecisul Leonard Rusu si un nou independent, teologul Gelu Costachescu. Toti candidatii care si-au manifestat interesul pentru ocuparea functiei supreme la nivel local isi doresc sa ajunga primar pentru binele municipiului, al cetatenilor, si nicidecum pentru interesele proprii.

Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI i-au intrebat de ce candideaza la functia de primar si de ce pascanenii ar trebui sa-i voteze? Unii au raspuns concret, dovedind ca sunt pregatiti sa-si asume responsabilitatea functiei, in timp ce altii s-au balbait sau nu au dorit sa comenteze intrebarile.

Cititi in urmatoarele randuri opiniile fiecarui candidat. Cel mai probabil, din ianuarie 2012, vor aparea si alti candidati, de la celelalte partide politice, care, pana la ora actuala, nu s-au aratat interesate.

Craciunescu vrea sa deschida orasul investitorilor

Presedintele PNL Pascani, actualul primar Grigore Craciunescu, a precizat ca isi doreste inca un mandat pentru a continua proiectele incepute si pentru a deschide municipiul investitorilor. „Din 2008, Pascaniul a cunoscut o schimbare. Am deschis orasul spre investitii si am cautat sa schimb in bine relatia dintre primarie si cetateni. Am reusit sa schimbam fata orasului, dandu-i personalitate. Am facut investitii ce trebuiau facute nu acum, ci de cativa ani in urma, in perioada cand nu era criza si existau mai multi bani la bugetul local. Din 2008 s-au deschis supermarketuri in Pascani si se vor mai deschide in perioada urmatoare altele. Tot din 2008 incoace exista doua retele de cablu la nivel local, s-a modernizat zona de centru a orasului, s-au amenajat trotuare, avem o fantana arteziana functionala, ghenele de gunoi au fost schimbate cu pubele, s-a facut hala de lactate in Piata Deal, iar produsele pot fi vandute in mod igienic, nu pe tarabe. Tot in mandatul meu s-au finalizat si cele trei tronsoane din Piata Vale, s-a facut canalizare pe strada Dragos Voda, s-a modernizat strandul, avem teren de tenis, blocul T6 si T7 au fost reabilitare termica, s-a construit dispensar in Gastesti, deschidere bariera Blagesti. In aceasta perioada s-au dat spectacole la Casa de Cultura, s-au facut vernisaje, expozitii, lucruri care au dat o alta conotatie activitatii cultural-artistice din Pascani. Avem activitati de sarbatorile de iarna, asa cum se cuvine, cu datini si obiceiuri, cum se intampla si in alte orase din tara. 1 Decembrie, la Pascani se sarbatoreste cu parada militara, festival folcloric, mancare traditionala si vin fiert. Revelionul il petrecem in strada, cu foc de artificii, orasul este ornat cu instalatii multicolore, brazi etc. Sunt lucruri care se vad si se pot verifica. Nu minciuni. De la anul avem PIDU, proiect de aproape 6 milioane de euro pentru modernizarea zonei Vale, am reusit cu luncasii sa facem fata inundatilor din 2008 si 2010. Aceste lucruri si altele ma fac sa cred ca pascanenii ma vor vota pentru un nou mandat ca, impreuna, sa facem ceva pentru binele orasului. Cetatenii au avut in mine un primar care nu i-a dus cu vorba, nu a facut promisiuni desarte, pacalindu-i ca rezolva tot, asa cum au facut altii. Nu sunt populist, demagog si pot privi pe cetateni in ochi. A fost o perioada grea, de criza, si chiar si asa tot s-a facut ceva in oras”, a declarat Grigore Craciunescu.

Pantazi militeaza cu experienta profesionala

Pesedistul Dumitru Pantazi are incredere ca cei opt ani de administratie si peste 30 ani de experienta manageriala in afaceri il vor face candidatul dorit de cetateni. El este de parere ca, in aceasta perioada de criza, un afacerist, un om care stie cum sa administreze banii intr-un scop benefic orasului si, implicit, cetatenilor, este cel mai potrivit ca primar. „Consider ca, dupa opt ani de activitate de viceprimar, peste 30 ani de experienta manageriala in afaceri, demonstrez atat profesional, cat si administrativ ca stiu ce trebuie facut in administratie, in Primaria Pascani, pentru a schimba soarta municipiului. Sunt aproape de oameni, le cunosc foarte bine problemele, prioritatile, si aici pot fi date ca exemple infrastructura, racordarea caselor la utilitati, gestionarea banilor publici conform legii si in interesul cetatenilor. Sunt multe lucruri ce trebuie schimbate. Cetatenii nu sunt deloc multumiti de cum arata Pascaniul si cum traiesc. Am ramas foarte mult in urma. Nu imi vine sa cred ca, in secolul al XXI-lea, la Pascani mai sunt inca locuinte care nu sunt racordate la gaz, apa, nu au canalizare. Este o rusine. In zona Vale nu s-a facut absolut nimic. Cetatenii de aici au fost dati deoparte. Pot schimba soarta orasului si sunt dispus prin candidatura mea sa dovedesc acest lucru”, a declarat Dumitru Pantazi.

Ionita: „Nu mai merg promisiunile”

Pedelistul Ioan Ionita are incredere deplina ca va ajunge primar si se bazeaza pe faptul ca este tanar, de perspectiva si are echipa tanara. ”De ce candidez? Pentru ca sunt persoana potrivita, care poate sa faca ceva cu adevarat pentru Pascani. Ceilalti au mai fost, chiar daca in functie de primar sau viceprimar, si au dovedit ca nu au putut face nimic. Eu, cat am fost viceprimar, am adus bani pentru Pascani de la Guvern. Am demonstrat ca pot face ceva. La aceste alegeri, pascanenii nu mai asteapta promisiuni. Ii vor intreba pe candidati: ce ai facut pana acum? Eu le pot raspunde si arata ca am adus bani din functia de viceprimar. Stiu de ce proiecte este nevoie. Am in spate o echipa tanara. Ratoi i-a mintit 20 de ani si Craciunescu 3 ani. Oamenii sunt satui de promisiuni”, a declarat Ioan Ionita.

Dionisie: „Voi candida ca sa castig primaria, functia de primar”

Independentul Dionisie Afloroaiei s-a aratat indecis. Dupa momente de gandire asupra celor doua intrebari acesta, a precizat sec: „Voi candida ca sa castig primaria, functia de primar”. „Asta ar fi un raspuns tehnic, nu? Mai candidez pentru a face o schimbare in administratia locala, atat intern, cat si organizational. In masura in care cetatenii isi doresc o administratie mai buna, e un motiv de a ma vota. Sunt impartial si cu mine pot merge inainte. Nu ar trebui votati cei care au avut functii de primar sau viceprimar”, a declarat Dionisie Afloroaiei.

Indecisul Rusu cauta partid? 

Pedelistul Leonard Rusu pare sa nu mai stie ce face. Cu cateva saptamani in urma a anuntat ca, orice ar fi, va candida pentru un mandat, mai ales de cand a avut loc schimbarea conducerii PD-L la nivel de judet. Acum s-a retras in tacere si asteptare. Cum de fiecare data a candidat la functie, cu siguranta va candida si in 2012, insa nu se stie din ce postura. „Deocamdata nu m-am hotarat sigur. Nu stiu, o sa vad. S-a terminat cu intrebarile”, a conchis Leonard Rusu.

Un teolog la primarie

Omul de afaceri Gelu Costachescu, care recent a terminat Facultatea de Teologie, vrea sa ajunga primar la Pascani. Nu vrea partid, el vrea independent si este singurul care poate face ceva pentru oras, cel putin asa considera. „Din ’90 si pana acum nu s-a facut nimic. Ar trebui sa vina cineva apolitic, o echipa de independenti, care sa faca ceva bun pentru municipiu. Este cel mai urat oras din Romania si este al doilea din judet ca marime. Trebuie activitati sportive si schimbat orasul intr-unul european. Lucrez la o echipa de independenti cu care sa pot accede la functia de primar. O sa port o discutie si cu domnul consilier independent Dionisie Afloroaiei pentru o colaborare”, a declarat teologul Gelu Costachescu.loading...

Adauga un comentariu