Local

Cei trei arabi arestați în dosarul spirtului contrafăcut Sante Med vor să fie liberi! Oamenii de afaceri au formulat o contestație împotriva prelungirii arestului

Publicat: 02 iun. 2020
Scandal cu spirt contrafăcut Sante Med, un nou episod: cei trei arabi încătușați în dosar vor să fie liberi
Cei trei arabi arestați într-un scandal cu spirtul contrafăcut Sante Med vor să fie liberi

Scandal cu spirt contrafăcut Sante Med, un nou episod! Cei trei arabi care au fost încătușați în dosar vor să fie liberi. Aceștia au formulat deja o contestație împotriva prelungirii arestului. În urma anchetei desfășurate, anchetatorii bănuiesc că 17 persoane au decedat din cauza consumului de spirt contrafăcut

Răsturnare de situație în cazul celor trei arabi implicați în dosarul cu spirt contrafăcut Sante Med! În scandal, Dawoud Zuhair Abdel Nabi Ali, zis „Zaher”, Ahmmed Fuad și Dawoud Abdul Satar, zis „Abed”, au contestat decizia primei instanțe. Mai exact, aceștia vor să fie liberi, ei contestând prelungirea arestării preventive. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să ia o decizie în scandal, cu privire la cei trei arabi.

Punctul de pornire în scandal: cum s-a ajuns la spirt contrafăcut Sante Med

Întregul scandal cu spirt contrafăcut Sante Med a izbucnit în urmă cu câteva săptămâni. Atunci, oamenii legii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au efectuat patru percheziții în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

„Pe 3 mai, polițiștii au desfășurat 4 percheziții domiciliare și la sediile unor firme din București și Ilfov. În perioada 15 – 24 aprilie, în județul Iași au fost înregistrate zece decese, care ar fi fost cauzate de intoxicația cu alcool metilic. S-a constatat faptul că o firmă din Iași a achiziționat alcool sanitar din București. Ulterior, l-a distribuit mai multor firme din județ”, au spus anchetatorii cu privire la scandal.

Ce au descoperit oamenii legii în scandal

Anchetatorii au mai spus că, în scandal, au fost identificate firmele și au fost ridicate sticlele cu spirt contrafăcut Sante Med. În urma analizelor, în substanță a fost identificată o cantitate foarte mare de alcool metilic. Totodată, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

„În aprilie 2020, o firmă din Bucuresti, profitând de situația prilejuită de starea de urgență cauzată de răspândirea infecțiilor cu virusul COVID-19, a oferit și livrat reprezentanților unei firme din Iași mai multe baxuri conținând PET-uri a câte 500 ml, pe care erau aplicate etichete inscripționate „Alcool sanitar. Analizele toxicologice au evidențiat prezența alcoolului metilic în cantități mari”, au spus procurorii.

Cei trei arabi arestați în scandal le cer judecătorilor să îi lase liberi

În urma perchezițiilor și audierilor, cei trei arabi au fost reținuți și, mai apoi, arestați preventiv. În dosar au fost efectuate și deshumări, pentru a se stabili dacă decesele înregistrate în ultima perioadă au avut sau nu vreo legătură cu consumul de spirt contrafăcut Sante Med. În acest moment se vorbește despre un total de 17 victime ale acestui consum de spirt.
La audieri, arabii au recunoscut parțial comiterea faptelor, susținând că nu au luat în calcul faptul că spirtul urma a fi băut de către clienți. Inițial, oamenii legii i-au reținut pe Dawoud Zuhair Abdel Nabi Ali, zis „Zaher”, și Ahmmed Fuad.
Ulterior, anchetatorii l-au încătușat pe fratele lui Hamude, de la „Puterea dragostei”, Dawoud Abdul Satar, zis „Abed”. Cei trei arabi au contestat acum prelungirea măsurii de arest preventiv. Urmează ca judecătorii ieșeni să ia o decizie în acest scandal cu spirt contrafăcut Sante Med.

Adauga un comentariu