Stiri medicale

Cei trei piloni pentru o bună sănătate mintală

Publicat: 15 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cei trei piloni pentru o bună sănătate mintală
Somn, mișcare, dietă. Acestea sunt cele trei aspecte ale vieții de zi cu zi care ajută la menținerea unei sănătăți mintale bune și la menținerea depresiei la distanță,

Cum să vă îmbunătățiți sănătatea mintală și să reduceți riscul de depresie? Un studiu științific dezvăluie trei piloni cheie pentru a realiza acest lucru. Somn, mișcare, dietă. Acestea sunt cele trei aspecte ale vieții de zi cu zi care ajută la menținerea unei sănătăți mintale bune și la menținerea depresiei la distanță, potrivit acestei noi cercetari.

Publicat pe 10 decembrie în revista Frontiers in Psychology, acest studiu a fost realizat în rândul a 1.111 de tineri adulți din Noua Zeelandă și Statele Unite, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Participanții au raportat date despre somn, activitate fizică, obiceiuri alimentare și au răspuns la întrebări despre sănătatea lor mentală.

Somn, mișcare, dietă: cei trei piloni pentru o bună sănătate mintală

Autorul principal al studiului, Shay-Ruby Wickham, cercetător la Universitatea din Otago (Noua Zeelandă), a declarat că prima descoperire a echipei a fost despre somn: mai mult decât cantitate, calitatea somnului ar fi cea care ar prezice sănătatea mintală bună a individului.

„Acest lucru este surprinzător, deoarece recomandările privind somnul se concentrează în primul rând pe cantitate, mai degrabă decât pe calitate. Deși am constatat că prea puțin somn – mai puțin de opt ore – și prea mult somn – mai mult de 12 ore – au fost asociate cu simptome depresive mai mari și o bunăstare mai scăzută, calitatea somnului a depășit cu mult cantitatea de somn pentru a prezice sănătatea mintală și bunăstarea”, a comentat cercetătorul, potrivit Sante Magazine.

Simptomele depresive au fost cele mai scăzute la adulții tineri care au dormit 9,7 ore pe noapte, iar sentimentele de bunăstare au fost cele mai mari la cei care au dormit 8 ore pe noapte.

În ceea ce privește alimentele, ar trebui preferate fructele și legumele crude. Bunăstarea măsurată a fost într-adevăr mai mare în rândul adulților tineri care au consumat în medie 4,8 porții de fructe și legume crude pe zi, comparativ cu cei care au consumat mai puțin de două sau mai mult de opt.

„Somnul, activitatea fizică și o dietă sănătoasă pot fi considerate trei piloni ai sănătății care ar putea contribui la promovarea bunăstării optime la adulții tineri, o populație în care prevalența tulburărilor mentale este ridicată și bunăstarea nu este optima”, a comentat Shay-Ruby Wickham.

În timp ce majoritatea studiilor anterioare pe această temă au analizat aceste obiceiuri de sănătate independent unul de celălalt, acest nou studiu a arătat că somnul, dieta și activitatea fizică au fost strâns legate în prezicerea sănătății mintale și a bunăstării un individ.

Adauga un comentariu