Calatorii

Cel mai aglomerat oras din Europa – soferii petrec 12 zile de munca pe an in trafic

Publicat: 25 aug. 2015
9
Londra a fost ales cel mai aglomerat oras din Europa, soferii britanicii petrecand 96 de ore in trafic, adica echivalentul a 12 zile de munca (opt ore pe zi – n.red).
Capitala Marii Britanii a ajuns pe primul loc in acest an, depasind Bruxelles-ul, arata The Telegraph.
Analistii de la Inrix au declarat ca soferii londonezi au petrecut cu 14 ore mai mult in trafic in 2014 fata de 2013.
Londra s-a clasat pe locul opt in 2011, pe al treilea in 2012 si pe al doilea in 2013. Acum, ocupa primul loc in acest top.

Vezi si Bucuresti, orasul cu cel mai congestionat trafic din Europa
Astfel, soferii din capitala Angliei petrec anual 96 de ore in trafic, adica timpul de lucru din 12 zile, in timp ce soferii din Manchester pierd in acest fel doar 52 de ore pe an.

Garrett Emmerson, de la Transport for London, a declarat ca exista cresteri fara precedent in randul populatiei, iar acest lucru combinat cu cresterea economica si cresterea numarului de constructii si cladiri duce la un trafic mai mare.
La nivel de tara, cea mai aglomerata este Belgia, ai carei soferi petrec 58 de ore pe an in trafic. Aceasta este urmata de Olanda (45 de ore petrecute anual in trafic), Germania (35 de ore petrecute anual in trafic), Luxemburg (38 de ore petrecute anual in trafic) si apoi Marea Britanie (30 de ore petrecute anual in trafic).
Adauga un comentariu