Actualitate

Cel mai bine platit loc de munca din Iasi a ramas liber! Ce director de la stat va avea un salariu de 6.000 euro lunar

Publicat: 26 mai 2017
1

@ Cel mai bine platit loc de munca la o institutie publica din Iasi a ramas liber @ Functia a ajuns vacanta dupa o numire surpriza pe postul de secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale a unui director din Iasi @ Dupa plecarea lui Mihai Dorus la Bucuresti urmeaza sa fie numita o alta persoana pe pozitia remunerata cu un salariu de aproape sase mii euro lunar @ Actuala conducere a ApaVital sustine ca nu s-a stabilit numele urmatorului director tehnic, insa acesta va veni din interiorul companiei

Mihail Dorus, noul secretar de stat al Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a fost in ultimii ani cel mai bine platit director de la institutiile din Iasi. Odata cu plecarea la Bucuresti, acesta urmeaza sa paraseasca functia de director tehnic al ApaVital Iasi, operatorul de apa-canal al judetului, iar postul remunerat cu peste 300 mii lei anual devine astfel vacant.

Fiind vorba despre o pozitie importanta in administratia locala, calculele facute pentru viitoarea numire sunt tensionate. Conducerea ApaVital Iasi sustine ca inca nu se cunoaste numele viitorului director tehnic, insa acesta ar urma sa fie angajat din surse proprii, adica tot din interiorul operatorului de apa-canal al judetului Iasi.

„Deocamdata nu am hotarat cine va prelua functia de director tehnic. Este exclusa o detasare din afara institutiei, urmand ca pe partea de tehnic sa fie cineva tot de la noi. Inca nu ne-am decis pentru ca sunt multe variante”, a spus Ion Toma, director general al ApaVital SA Iasi.

Conform surselor din interiorul ApaVital, se pare ca functia de director tehnic ar urma sa fie preluata de un personaj din anturajul lui Gheorghe Nichita, sau postul ar putea reveni chiar fostului primar. In ultimele luni, mai multi fosti directori din timpul mandatelor lui Gheorghe Nichita s-au angajat la ApaVital, iar printre acestia se afla si Dumitru Tomorug, fost director tehnic al Primariei Iasi.

Atat Nichita cat si Dumitru Tomorug ar putea prelua functia ramasa vacanta, mai ales ca fostul primar si-a manifestat in ultima perioada intentia de a reveni la conducerea operatorului de apa, asta dupa ce a fost director la RAJAC inainte de a deveni primar.

Citeste si : Asta da viata de lux! Ei sunt bugetarii miliardari din Iasi cu salarii fabuloase

Mihai Dorus a absolvit Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole a Politehnicii iesene in anul 1992, pe specializarea de inginer constructor in constructii civile, urmand ca in anul 2001 sa obtina titlul de doctor in inginerie in domeniul alimentarilor cu apa, canalizare si epurarea apelor uzate de la Institutul Politehnic Bucuresti – Facultatea de Hidrotehnica.

Impins de Maricel Popa pe functie

Premierul Romaniei, Sorin Grindeanu, a semnat numirea in functia de secretar de stat al Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene pe ieseanul Mihai Dorus. Decizia a fost publicata in cursul zilei de joi in Monitorul Oficial al Romaniei. Culmea, in sanul organizatiei judetene a PSD Iasi, nimeni nu stia de nominalizarea lui Dorus la Ministerul Dezvoltarii.

Citeste si : SCANDALOS! Italienii au tras cea mai mare teapa iesenilor! Uite cum au pus mana pe zece milioane de euro – FOTO

Mai mult, acesta nici macar nu figura pe lista votata in Biroul Judetean al partidului atunci cand au fost aprobate candidaturile membrilor filialei pentru functiile centrale. Cel care a instistat pentru Mihail Dorus a fost Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi si seful interimar al PSD Iasi.

„Ma onoreaza, ma obliga foarte mult aceasta numire. Voi incerca sa reprezint Iasul cat mai bine cu putinta, pentru ca pana la urma sunt vazut ca un reprezentat al judetului. Am fost propus de domnul Maricel Popa, presedintele CJ Iasi si sper sa ma duc pe un domeniu in care am lucrat, in care ma pricep, pe investitii sau fonduri europene, voi vedea dupa ce voi fi convocat la Bucuresti”, a declarat Mihai Dorus.

Acesta va lucra in Ministerul Dezvoltarii Regionale alaturi de un alt iesean. Ciprian Lucian Rosca a fost numit secretar de stat in minister pe filiera ALDE. Cei doi vor face echipa cu vicepremierul Sevil Shhaideh.

Citeste si : Salarii incredibile platite de o institutie publica. Ei sunt cei mai bine platiti functionari din Iasi

Comentarii
  • Dl. Dorus se duce la Bucuresti si ca reprezentant al firmei EPTISA ?
    Ce dorinta de a face „bine” pentru Iasi !!!!!!!
    Pleaca de la 6000 de euro pe luna la sub 2000 de euro ca BUGETAR ?????
    Sa traiti bine !!!!

Adauga un comentariu