Remedii naturiste

Cel mai bun dezinfectant intestinal

Publicat: 01 apr. 2015
7
Frunzele de menta contin o cantitate mare de uleiuri volatile, substante polifenolice, taninuri, flavonoizi si principii amare. Mentolul produce o usoara anestezie a mucoasei gastrice, motiv pentru care preparatele din menta au actiune antiemetica. Menta stimuleaza secretia si eliminarea bilei datorita prezentei compusilor flavonoizi.

Descopera cei mai frecventi paraziti care afecteaza organismul uman 

Menta mai are proprietati antifermentative, dezinfectante – datorate in principal taninurilor – precum si proprietati spasmolitice. Mentolul aplicat local are efect antiseptic, analgezic si decongestionant al cailor respiratorii. Exista unele studii care arata ca mentoluldin menta are proprietati anticancerigene.

A fost descoperit un virus nou – jumatate din populatia lumii il are

 
To­xinele intestinale pot provoca stari de oboseala si sunt raspunzatoare pentru mirosul ne­placut al gurii si al respiratiei. Pentru a indeparta aceste neplaceri, farmacistul Ion Bobaru recomanda in Formula As un ceai preparat dupa urmatoarea formula: se amesteca frunze de menta – 1 parte sau 10 g, cimbrisor – 1 parte sau 10 g si cim­bru de gradina – 1 parte sau 10 g. Se foloseste o lin­gura din acest preparat la 200 ml apa clocotita. Dupa ce a fost lasat la infuzat 10 minute, ceaiul se bea la temperatura camerei.
Adauga un comentariu